Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Tiesa aptur sestās lielākās ASV bankas “Wachovia” pārdošanu "Wells Fargo"

“Citigroup Inc” paziņojusi, ka sestdien tiesa lēmusi tai par labu, bloķējot “Wells Fargo&Co” iecerēto “paklupušās” ASV bankas “Wachovia Corp” pirkšanas darījumu, ziņo Reuters. “Citigroup” un “Wells Fargo” cīnās par sestās lielākās ASV bankas kontroli, norāda aģentūra. Tā cietusi no sliktajiem hipotekārajiem kredītiem, taču var lepoties ar lielu filiāļu tīklu.

Lielākā ASV banka “Citigroup” šīs nedēļas sākumā paziņoja, ka tā ir panākusi iepriekšēju vienošanos pirkt “Wachovia” banku operācijas darījumā, kurā iestaistīsies arī valsts. Rakstiski apvienošanās līgums netika iemūžināts, taču “Wachovia” parakstīja vienošanos, ka sarunas notiks tikai ar “Citigroup”. Tomēr piektdien “Wells Fargo” nāca klajā ar paziņojumu par parakstītu vienošanos pirkt visu “Wachovia” par aptuveni 15 miljardiem ASV dolāru.

Tagad “Citigroup”, kas plānoja pirkt “Wachovia” aktīvus 2,2 miljardu ASV dolāru vērtībā, paziņojusi, ka tiesa noteikusi aizliegumu, ļaujot “Wachovia” runāt tikai ar “Citigroup”.

Daži juristi norāda uz argumentiem par labu “Citigroup”, piemēram, ekskluzīvo vienošanos un faktu, ka “Citigroup” pagājušajā nedēļā nodrošināja finansiālu atbalstu “Wachovia”. Darījums palīdzētu “Citygroup” paplašināt relatīvi vājo filiāļu tīklu ASV.

“Wells Fargo” ir septītā lielākā ASV banka pēc aktīvu apjoma, raksta Reuters. Tai kredītu krīzes laikā izdevies palikt pelnošai, un, realizējot tās piedāvājumu, valdības atbalsts nebūtu nepieciešams.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses