Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

Topošie biznesa uzsācēji aktīvi piesakās uz finansējumu

No 1.janvāra uz finansiālo atbalstu Hipotēku bankas Atbalsta programmu pārvaldes ALTUM uzņēmējdarbības uzsācēju programmā var pieteikties gan tie, kas izgājuši programmas bezmaksas apmācības, gan citi interesenti, kas vēlas uzsākt savu biznesu. Aktivitāte ir liela – ALTUM katru dienu saņem 2-3 jaunus pieteikumus ar biznesa plāniem.

“Pārsvarā jaunie uzņēmēji plāno nodarboties ar pakalpojumu sniegšanu. Tikai dažiem ir idejas par ražojoša uzņēmuma veidošanu, piemēram, kokapstrādes vai tehnoloģiju jomā,” stāsta Juris Cebulis, Hipotēku bankas Atbalsta programmu pārvaldes ALTUM vadītājs. “Programma tiek finansēta no Eiropas Sociālā fonda un Valsts budžeta līdzekļiem, kā arī Hipotēku bankas kredītresursiem. Šāda sociālā programma ir labs stimuls uzsākt pašam savu biznesu un gūt pirmo pieredzi, kas būs nozīmīga turpmākajā uzņēmējdarbībā.”

Visvairāk topošo uzņēmēju šajā programmā ir no Vidzemes, bet Hipotēku banka cer uz aktivitāti arī no citiem reģioniem.

No 2008.gada 1.janvāra līdz 31.martam uz finansiālo atbalstu programmas ietvaros var pretendēt topošie uzņēmēji, kas plāno uzsākt vai nesen uzsākuši savu komercdarbību. Programmas mērķis ir vecināt jaunu personu ienākšanu biznesa vidē, tāpēc programma ir pieejama fiziskām personām, kas vēl nenodarbojas ar uzņēmējdarbību vai kas uzsākuši to pēdējā gada laikā.

Programmas ietvaros ir palielināts grants iztikas nodrošināšanai no 2700 latiem līdz 3700 latiem un aizdevuma summa - no 18 000 līdz 50 000 latiem. Atgādinām, ka aizdevuma saņemšanai papildus nodrošinājums nav obligāts.

Lai nodrošinātu komercdarbības uzsākšanai nepieciešamo zināšanu un prasmju attīstību, 2006.gada decembrī Hipotēku bankas Atbalsta programmu pārvalde ALTUM uzsāka īpašu programmu topošajiem uzņēmējiem – "Apmācības, konsultācijas un finansiālais atbalsts komercdarbības vai pašnodarbinātības uzsākšanai". Tās mērķis ir aktivizēt uzņēmējdarbības vidi un palielināt uzņēmēju skaitu Latvijā.

Biznesa plāna īstenošanai ALTUM izsniedz komercdarbības uzsākšanas pabalstu 17% apmērā no projekta kopsummas, bet ne vairāk kā 2250 latu. Biznesa plāna īstenošanas gaitā ALTUM komercdarbības uzsācējiem sniedz finansiālu atbalstu konsultāciju pakalpojumu izmantošanai, apmaksājot komercdarbības uzsācēju izvēlēto konsultantu izmaksas (līdz Ls 2150). Tāpat uzņēmuma īpašniekam tiek nodrošināts neliels grants iztikas nodrošināšanai viena gada garumā.

Detalizēta informācija pieejama ALTUM mājas lapā www.altum.lv

Informāciju sagatavoja:

Baiba Ābelniece, Hipotēku bankas sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr. 67774244, 29117172

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses