Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Uzsākts Latvijā pirmais riska kapitāla investīciju projekts medicīnā

Saskaņā ar vakar, 22. maijā parakstīto investīciju līgumu komandītsabiedrība “ZGI fonds” veiks riska kapitāla investīcijas jaunas medicīnas iestādes izveidē. Tas Latvijā ir pirmais šāda veida investīciju projekts medicīnā. Projektu izstrādājusi SIA “Premium Medical”. Par tās 49% kapitāla daļu līdzīpašnieci, investējot 300 000 latu kļūs “ZGI fonds”, – informē fonda pārvaldītājs SIA “Zaļās gaismas investīcijas” (ZGI).

Šī būs otrā investīcija, ko nacionālās programmas “Riska kapitāla finansējums” ietvaros veicis "ZGI fonds". Februārī "ZGI fonds" ieguva 30% kapitāla daļu vietējā informācijas tehnoloģiju uzņēmumā SIA “SmartImage Solutions”, ieguldot 200 000 latu.

“Līdz šim jaunas privātas medicīnas iestādes Latvijā galvenokārt veidojušās uz aizņēmumu pamata. Riska kapitāla investīciju pamatkapitālā līdz ar profesionālu finansistu pieredzi uzņēmumi var izmantot jaunu uzņēmumu izveidei vai esošu straujākai attīstībai. Turklāt šāda investīcija var kalpot par nodrošinājumu banku kredīta saņemšanai.

Veselības aprūpi un jauno tehnoloģiju komercializāciju jau sākotnēji izvirzījām kā prioritāras nozares mūsu ieguldījumu politikā. Joprojām gaidām inovatīvu risinājumu pieteikumus no uzņēmējiem, kas orientējas uz strauju augsmi. Riska kapitāla investīciju atbalsts noderēs, piemēram, jaunu produktu izstrādei un ieviešanai, uzņēmumu tehnoloģiskai modernizācijai, kā arī jaunu noieta tirgu apgūšanai,” skaidro Mārtiņš Rikšis, ZGI valdes priekšsēdētājs.

Investē ģimenes uzņēmumā
SIA “Premium Medical” Rīgā veido jaunu medicīnas iestādi, kas specializēsies medicīnas pakalpojumu sniegšanā topošajām māmiņām un viņu ģimenēm, kā arī zīdaiņu un bērnu medicīniskajā aprūpē. Iecerēts, ka jaunā veselības klīnika “Premium Medical” tiks atvērta jau šoruden. Tā aizņems gandrīz 1000 kv. m. lielu platību Rīgā, Duntes ielā 11, “A” klases biroju ēkas „Duntes nami” 6. stāvā.

SIA “Premium Medical” ir šī gada sākumā izveidots ģimenes uzņēmums, kura līdzīpašnieki ir Leons Platacis un pazīstamā medicīnas tiesību juriste un diplomēta mediķe Signe Dauškane-Platace.

Klīnikā plānots nodarbināt vairāk nekā 20 ginekologus un urologus, vairāk nekā 15 jaundzimušo un bērnu aprūpes ārstu, ģimenes ārstus un dažādu nozaru speciālistus. Līdz ar dažādām masāžām iecerēts piedāvāt krāsu un mūzikas terapiju, grūtnieču jogu un fitnesu. “Rīkosim seminārus, darbosies topošo vecāku skola, dažādas atbalsta grupas, kā arī sniegsim pakalpojumus, kuri profilaktiski novērsīs dažādas veselības problēmas nākotnē un uzlabos pašsajūtu. Topošajām māmiņām mūsu klīnikā ļausim justies patiesi lolotām, gaidītām un aprūpētām, kā arī sagatavoties dzemdībām kā skaistam ģimenes dzīves notikumam,” stāsta Signe Dauškane-Platace.

“Vēlamies izveidot ģimenes veselības aprūpes paraugiestādi, kurā ārstniecības personām ir patīkami strādāt ar simtprocentīgu atdevi, un kur pacienti saņem visaugstākās kvalitātes un servisa veselības aprūpes pakalpojumus,” saka jaunās klīnikas veidotāja.

Fakti
Komandītsabiedrībā "ZGI fonds" pārstāvēti 17 investori, kuru vidū ir Latvijas Valsts, Eiropas Reģionālās attīstības fonds, SEB grupa un pensiju fondi un privātpersonas, kas saskaņā ar fonda vadības līgumu netiek publiski minēti. Lielāko daļu fonda apjoma veido Eiropas Reģionālās attīstības fonda un Latvijas Valsts investīcijas. Fonda kopapjoms ir 5,17 milj. Ls un līdz ar banku finansējumu paver iespējas finansēt projektus kopumā līdz pat 20 miljoniem latu. Fonda darbību pārvalda ZGI, kuru 2005. gadā izveidojuši tādi pazīstami investīciju baņķieri kā Ģirts Rungainis, Jānis Lielcepure, Juris Eizentāls, Ivars Ķirsons, Mārtiņš Rikšis un “SEB Unifondi”.

Mārtiņš Rikšis, SIA “Zaļās gaismas investīcijas” valdes priekšsēdētājs.

Papildinformācija: Raimonds Ločmelis, sabiedrisko attiecību konsultants (29287877; 67216834; [email protected]).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses