Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Vācijas Banku asociācija uzņem Parex banku Vācijas Noguldījumu garantijas fondā

Vācijas Banku asociācija (Bundesverband deutscher Banken) ir oficiāli uzņēmusi Parex banku par Vācijas Noguldījumu garantijas fonda biedru un piešķīrusi tai noguldījumu garantijas statusu vienam klientam 1,5 miljonu eiro apjomā. Šādu vērtējumu Vācijas Banku asociācija Parex bankai apstiprinājusi pēc tam, kad tika saņemts pozitīvs audita vērtējums par Parex bankas biznesa plāniem un finansiālajiem rādītājiem un Banku asociācijā piešķirts pozitīvs iekšējais reitings.

Parex bankas prezidents Valērijs Kargins: „Mēs Vācijas tirgū iegājām ar nopietniem nolūkiem un uz ilgu laiku. Mūsu biznesa ideja Vācijā ir finansēt tehnikas un iekārtu ražotājus, kuriem preču noieta tirgi ir Krievija, Ukraina, Azerbaidžāna un Baltija, jo visās šajās valstīs veiksmīgi darbojas Parex līzinga kompānijas. Ar Vācijas klientiem ir patīkami strādāt, jo mums saskan mentalitāte un pieeja biznesam.”

Parex banka ir vienīgā jaunās Eiropas banka, kas Vācijā ir spējusi izpildīt visas Banku asociācijas prasības, sasniegt tik augstu vērtējumu un oficiāli uzņemta par Vācijas Banku asociācijas Noguldījumu garantijas fonda biedru. Atzīmēsim, ka Vācijas Banku asociācija ir salīdzināma ar Latvijas Finanšu un kapitāla tirgus komisiju (FKTK).

Parex bankas Berlīnes filiāles pārvaldniece Signe Kalniņa: „Klientiem Vācijas Banku asociācijas vērtējums nozīmē drošas garantijas noguldītajai summai līdz pat 1,5 miljonu eiro apjomā, bet bankai šāds vērtējums nozīmē uzticību no Vācijas Banku asociācijas puses. Tas ir ļoti liels pagodinājums un apliecinājums mūsu bankas stabilitātei, kas Vācijas tirgū darbojas salīdzinoši nesen.”

Parex bankai Vācijā patlaban ir divas filiāles – Berlīnē un Hamburgā, kurās kopumā strādā 20 cilvēki. Līdz 2007.gada beigām Parex bankas Vācijas filiāles ir spējušas piesaistīt 5000 klientus, no kuriem 96% ir Vācijas privātpersonas. Piesaistīto noguldījumu apjoms 2007.gada 31.decembrī abās Vācijas filiālēs kopumā bija 52 miljoni eiro. Nākamais solis Vācijas finanšu tirgus apgūšanā Parex bankai būs filiāles atklāšana Minhenē.
Parex bankas mērķis Vācijā ir kļūt par universālu banku, piedāvājot klientiem pilnu finanšu pakalpojumu spektru. Patlaban Parex banka saviem klientiem Vācijā piedāvā konkurētspējīgus noguldījumu produktus – privātpersonām depozītu likme eiro valūtā uz termiņu 12 mēneši ir 5%, bet noguldījumiem krājkontā 4,75%.
Sīkāku informāciju par Vācijas Banku asociācijas Noguldījumu garantijas fondu var iegūt interneta mājas lapā: http://www.bankenverband.de/html/verband/einlagensicherung.asp?channel=101832

Par Parex banku:
Parex banka ir viena no stabili augošām Latvijas komercbankām ar aktīviem vairāk kā  4,3 miljardi EUR. Parex banka saviem klientiem piedāvā integrētus pakalpojumus tādās jomās, kā kreditēšana, maksājumu kartes, līzings, aktīvu pārvaldīšana un vērtspapīru tirdzniecība. Patlaban bankas filiālēs visā Latvijā strādā vairāk kā 2500 cilvēki. Bez tam Parex bankai ir pārstāvniecības, filiāles un meitas uzņēmumi 15 pasaules valstīs, tajā skaitā filiāles Berlīnē, Hamburgā, Stokholmā, Malmē, Tallinā un Narvā, meitas banka AP Anlage und Privatbank AG Šveicē un Parex Bankas Lietuvā. Parex banka ir vienīgais American Express sadarbības partneris Latvijā un Lietuvā, kam ir tiesības emitēt American Express kredītkartes. Parex bankai ir piešķirti šādi starptautiskie reitingi: Moody\'s Investors Service – Baa3 (investment grade), Fitch Ratings – BB+, Capital Intelligence – BBB (investment grade).

Papildu informācija:
Viktors Zaķis,
Korporatīvo komunikāciju speciālists
Tālrunis: 67010141 vai 29476754
e-pasts: [email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses