Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Zviedrijas apdrošināšanas tirgus līderis uzsāk darbību Latvijā un prognozē apdrošināšanas tirgus dubultošanos

Šodien, 19.februārī, Zviedrijas lielākā nedzīvības apdrošināšanas kompānija Länsförsäkringar sākusi darbību Latvijā ar nosaukumu Nordicia Apdrošināšana. Uzskatot, ka Latvijas nedzīvības apdrošināšanas tirgum ir liels attīstības potenciāls un tuvāko astoņu gadu laikā tas varētu pat dubultoties, Nordicia Apdrošināšana ir izvirzījusi mērķi kļūt par kompāniju ar augstāko klientu apmierinātības novērtējumu Latvijas apdrošinātāju vidū.

„Klientiem piedāvāsim tādu apkalpošanas līmeni, kas jau ilgus gadus ir standarts Zviedrijas iedzīvotājiem, taču pagaidām nav tik izplatīts Latvijā,” stāsta Nordicia Apdrošināšana vadītājs Aivars Vilnītis. „Ar partneriem mēs runāsim nevis apdrošinātāju, bet gan klientu valodā saskaņā ar kompānijas pamatprincipiem: mūsdienīgumu, godīgumu un vienkāršību.”

Klienti saņems vislabāko servisu, uzsvēra A.Vilnītis, sakot, ka „produktu iegādes process būs vienkāršāks kā jebkad agrāk Latvijā”. Jau šobrīd kompānijas piedāvātos produktus var ērti iegādāties internetā, kā arī iesniegt atlīdzības pieteikumu 24 stundas diennaktī 7 dienas nedēļā. Šobrīd Nordicia Apdrošināšana piedāvā privātīpašuma apdrošināšanu, bet jau 2008. gada otrā ceturkšņa beigāsklienti varēs iegādāties OCTA un KASKO polises.

Länsförsäkringar International prezidente Gunilla Svensone (Gunilla Svensson), stāstot par uzņēmuma attīstības iemesliem Latvijā, skaidroja, ka Latvijas apdrošināšanas tirgus, pieaugot par vidēji 11% gadā, jau pēc 8 gadiem būs dubultojies. Savukārt, analizējot tieši nedzīvības apdrošināšanas tirgu, G.Svensone secina, ka tā pieauguma potenciāls ir vismaz 24%. Šādu secinājumus ļauj izdarīt nedzīvības apdrošināšanas tirgus un iekšzemes kopprodukta (IKP) attiecību salīdzinājums Zviedrijā un Latvijā. Nedzīvības apdrošināšanas IKP uz vienu iedzīvotāju šobrīd Zviedrijā gadā sastāda 21.41 Ls (jeb 311 kSEK), bet Latvijā tikai 4.81 Ls (64 kSEK) uz vienu cilvēku.

Uzņēmuma 200 gadu ilgajā vēsturē šī ir pirmā reize, kad Länsförsäkringar paplašina savu darbību ārpus Zviedrijas robežām. Tuvākajā laikā Länsförsäkringar plāno uzsākt darbību arī Lietuvā. Nordicia Apdrošināšana darbinieki guvuši pieredzi dažādās apdrošināšanas kompānijās, bankās un citās finanšu iestādēs, kā arī izgājuši Länsförsäkringar apmācības kursus Service Excellence Academy (Izcila Servisa Akadēmijā) Stokholmā un Rīgā.

Par Länsförsäkringar:

Länsförsäkringar ar 24 neatkarīgām reģionālajām apdrošināšanas kompānijām un vienu kopīpašumā esošu kompāniju Länsförsäkringar AB ir Zviedrijas vienīgā vietējā un publiskā banku un apdrošināšanas grupa. Länsförsäkringar piedāvā plašu apdrošināšanas un finanšu pakalpojumu spektru gan kompānijām, gan privātpersonām. Länsförsäkringar ir Zviedrijas nedzīvības apdrošināšanas tirgus segmenta līderis ar 30% lielu tirgus daļu. Tirgus daļas apjomi dzīvības un pensiju apdrošināšanas segmentā ir 10% un banku segmentā – 3.0%. Länsförsäkringar piedāvā arī Agria Djurförsäkring (dzīvnieku apdrošināšanu). Länsförsäkringar aktīvu apjoms sasniedz 18 miljrd. EUR.

Papildu informācija:

Aivars Vilnītis

Nordicia Apdrošināšana

T: +371 29 10 11 39

E-mail: [email protected]

Olga Sukonņikova

Deep White

T: +371 29 44 12 92

E-mail: [email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses