Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -2 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

50% apdrošināšanas pieteicējiem notikušas ūdensvada avārijas

Apdrošināšanas sabiedrība ERGO 2011.gadā īpašuma apdrošināšanas atlīdzībās izmaksājusi 878 487 latu.

Lielākā apdrošināšanas atlīdzība privātajā segmentā pērn izmaksāta 53 257 latu apmērā par ugunsgrēkā nopostītu jaunbūvi Jūrmalā. Savukārt komercīpašuma segmentā pērn lielāko apdrošināšanas atlīdzību ERGO izmaksāja par ugunsgrēka radītajiem bojājumiem kādam industriālam objektam Ventspilī - 158 716 latu apmērā.

Saskaņā ar ERGO datiem kopumā visbiežāk pieteiktais zaudējumu veids īpašuma apdrošināšanas segmentā ir ūdensvada avārijas, par kurām tiek izmaksāti aptuveni 50% no visām atlīdzībām. Savukārt ugunsnelaimes, kas proporcionāli notiek daudz retāk, īpašumam rada vislielākos zaudējumus.

Visvairāk apdrošināšanas gadījumi notiek Rīgā un Rīgas reģionā. Savukārt no reģioniem īpašumu atlīdzības visbiežāk izmaksātas Kurzemē.

Pērn ERGO īpašuma apdrošināšanas atlīdzības izmaksāja 728 klientiem kopumā 878 487 latu apmērā. Savukārt pēdējos 3 gados ERGO īpašuma atlīdzības izmaksājis 4153 klientiem, kopējai atlīdzību summai sastādot 3 394 885 latus.

"Pēdējo piecu gadu laikā ERGO lielākā izmaksātā summa privātajā sektorā sastāda 97 336 latus, kas tika izmaksāta pilnībā nodegušas jaunbūves atjaunošanai, Savukārt komercīpašuma segmentā lielākā izmaksātā atlīdzība pēdējo piecu gadu laikā ir 600 000 latu, kas tika izmaksāta ugunsgrēka rezultātā iznīcināta tirdzniecības centra atjaunošanai. Pēc ERGO datiem vidējā apdrošināšanas atlīdzība par ugunsgrēkā cietušu privātīpašumu sastāda 5259 latu. Savukārt komercīpašumu segmentā vidējā izmaksātā atlīdzība ir daudzkārt lielāka - aptuveni 26 181 lats," stāsta ERGO Īpašuma apdrošināšanas departamenta direktors Ritvars Heniņš.

Ugunsgrēka radītie zaudējumi īpašumam parasti sasniedz lielus apmērus, vai arī īpašums tiek bojāts neatgriezeniski, kas savukārt sekmējis atsevišķu ļaunprātīgu dedzināšanas gadījumu īstenošanu. Īpaši aktuāli šādi gadījumi bija ekonomiskās recesijas laikā, kad ar saņemto apdrošināšanas atlīdzību bija plānots dzēst uzņemtās kredītsaistības. Ritvars Heniņš norāda, ka šobrīd ļaunprātīgi dedzināšanas gadījumi tiek konstatēti arvien retāk.

Kopumā statistikas dati liecina, ka 50% gadījumos pieteiktais zaudējuma veids īpašuma apdrošināšanas segmentā ir ūdensvada avārijas, kad neaizgrieztu krānu, plīsušu cauruļvadu vai kanalizācijas cauruļvadu plīsumu dēļ tiek appludināts īpašums. Kā otrs biežākais pieteikto zaudējumu veids ir trešo personu prettiesiska rīcība, vandālisms un zādzības, kas sastāda 27% no visiem pieteikto zaudējumu veidiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Brauc pie kaimiņiem

Mūsu valstī tūrisma industrija atgūstas lēnāk nekā Igaunijā.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses