Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Apskats: Tirdzniecības centri meklē maksātspējīgākus nomniekus

Patlaban Latvijā vērojama tendence iepirkšanās centru vadītājiem mainīt nomniekus ar mērķi palielināt kopējos  ieņēmumus – mēbeļu, būvmateriālu un elektronikas preču veikali, kas maksā zemas nomas maksas, tiek aizstāti ar modes, apavu un aksesuāru veikaliem, kuri ir gatavi maksāt augstākas nomas maksas, tā liecina nekustamo īpašumu konsultāciju uzņēmuma "Re&Solutions" apskats par mazumtirdzniecības platību aktualitātēm.

Tā rezultātā palielinās pieprasījums pēc lielām un lētākām, atsevišķi novietotām telpām un tirdzniecības parkiem dzīvojamajos mikrorajonos un vietās ar labu transporta infrastruktūru. Kā uzskata kompānija, šādu iespēju vietējie attīstītāji vēl nav pilnībā izmantojuši.

Apskatā teikts, ka  jau tagad diezgan piesātinātais iepirkšanās centru tirgus nākošajos trīs gados vairāk nekā dubultosies, sasniedzot vairāk nekā 880 000 kvadrātmetru vai 0,38 kvadrātmetrus uz vienu cilvēku, kas patlaban ir ievērojami vairāk nekā lielākajā daļā Eiropas valstu.

Taču neviens no tirdzniecības centriem netiks nodots šajā gadā, līdz ar to lielākā daļa tirdzniecības platību Rīgā vai Rīgas tuvumā ienāks tirgū, agrākais 2010.gadā, tai skaitā "Linstow" tirdzniecības parks 150 000 kvadrātmetru platībā un divi lieli iepirkšanās un izklaides centri, ko attīsta "VP Akropolis". Faktiski 80% no pašreizējām mazumtirdzniecības platībām atrodas galvaspilsētā, un šķiet, ka proporcija paliks tikpat augsta arī turpmāk par spīti vietējo un starptautisko attīstītāju pieaugošajai interesei par reģionālo tirdzniecības platību tirgu, norāda kompānija.

Pilns apskats šeit.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses