Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

"Arco Real Estate": maijā cenas sērijveida dzīvokļiem Rīgā kāpa par 1,5%

Salīdzinot ar iepriekšējiem mēnešiem, šā gada maijā cenu pieauguma temps ir samazinājies un cenas sērijveida dzīvokļiem Rīgā maijā kopumā palielinājās vidēji par 1,5%, liecina Arco Real Estate apskats. Maijā visos Rīgas mikrorajonos cenu pieaugums ir samazinājies.

Pēc uzņēmuma novērotā, būtiski pieaudzis piedāvājumā esošo dzīvokļu skaits. Salīdzinot ar aprīli, kad pieaugums bija 0,2%, maijā pieaugums vērtējams kā ievērojams – 12,4%.

Māris Laukalējs, Arco Real Estate vērtēšanas nodaļas vadītājs un valdes loceklis vērtē, ka piedāvājuma pieaugums ir atkarīgs no tirgū esošās vidējās cenas un cenas pieauguma tempiem. Mēnešos, kad piedāvājuma skaits ir neliels, bija novērots salīdzinoši straujš cenu pieaugums, kā rezultātā, cenai pieaugot, potenciālie dzīvokļu pārdevēji, kuri bija nolēmuši nogaidīt ar dzīvokļa pārdošanu, ir pieņēmuši lēmumu dzīvokļus pārdot. Savukārt, palielinoties dzīvokļu piedāvājumam, palielinās potenciālo pircēju izvēles iespējas un līdz ar to cenu pieauguma tempi ir ievērojami mazāki.

Viņš paredz, ka piedāvājumu skaits nemazināsies, bet cenu pieauguma tempi būs ievērojami zemāki, atsevišķos mēnešos vidējā cena atsevišķos mikrorajonos varētu samazināties. M.Laukalējs cerības saista ar jaunu banku ienākšanu, kas varētu veicināt aktīvu kreditēšanu, jo šīm bankām nav slikto kredītu portfeļa un kreditēšana pie salīdzinošām zemām cenām šobrīd ir ar mazu risku nākotnē.

Pilns apskats šeit.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kad klasiskā reklāma nav variants, jādomā radoši

Dzīvojot dinamiskās konkurences apstākļos, kur auditorijas uzmanība ir augstvērtīga deficīta prece, par kuru notiek nepārtraukta cīņa, uzņēmumiem un to zīmoliem ir vitāli svarīgi prast izcelties ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses