Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

"Arco Real Estate": martā sērijveida dzīvokļu cena kāpusi vidēji par 2,5%

Martā sērijveida dzīvokļu cenas Rīgā kopumā palielinājās vidēji par 2,5%, liecina Arco Real Estate apskats. Lielākais cenu pieaugums martā vērojams Āgenskalnā, Imantā un Ķengaragā, kur cenas pieauga vidēji par 3,1%. Savukārt pavisam neliels cenu pieaugums konstatēts Vecmīlgrāvī (1,2%).

Pēdējā pusgada laikā mikrorajonos dzīvokļu cenām ir bijusi tendence paaugstināties, secina uzņēmums. Cenas šajā laikā paaugstinājušās vidēji par 17,5%, tomēr Arco uzskata, ka kopumā šis kāpums nav nekas ārkārtējs, ņemot vērā, ka pirms tā cenas bija nokritušās līdz pat 70% apmērā.

Arco Real Estate vērtēšanas nodaļas vadītājs, valdes loceklis Māris Laukalējs spriež, ka darījumu skaita un vērtības pieaugums pēdējos mēnešos galvenokārt saistīts ar to pircēju kategoriju, kuriem bija vēlme iegādāties dzīvokli jau pagājušā gada rudenī un kuru finansiālā situācija atļāva to darīt, bet kas atlika šo lēmuma pieņemšanu, pamatojoties uz neskaidrību gan valsts ekonomikas tālākajā attīstībā, gan arī neskaidrību par savu nākotni un ienākumiem. Daļa arī cerēja uz tālāku cenu samazinājumu.

Arco arī secina, ka kopumā ir palielinājusies interese un aktivitāte komercobjektu tirgū, kas galvenokārt ir skaidrojama ar ārvalstu investoru interesi par naudas plūsmu veidojošu objektu iegādi.

Mazāka interese ir par attīstāmiem zemes gabaliem, tā galvenokārt koncentrējas Rīgas pilsētas centrālajā daļā un Jūrmalā.

Privātmāju un privātmāju apbūves gabalu tirgus ārpus Rīgas pilsētas ir salīdzinoši mazaktīvs, jo šo īpašumu iegāde saistīta ar ievērojamie lielākiem naudas resursiem, nekā dzīvokļa iegāde, norāda uzņēmuma eksperti.

Pilns apskats šeit.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses