Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

"Arco Real Estate": novembrī sērijveida dzīvokļu cenas pieaugušas par 2,9%

Šā gada novembrī salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi sērijveida dzīvokļu cenas Rīgā palielinājās vidēji par 2,9%, liecina Arco Real Estate dati.

Lielākais cenu pieaugums vērojams Zolitūdē (5,2%), kā arī Imantā (4,7%). Savukārt pavisam neliels cenu pieaugums konstatēts Vecmīlgrāvī (1%) un Purvciemā (1,6%).

Vidējā sērijveida dzīvokļu cena pieaug otro mēnesi pēc kārtas. Arco Real Estate vērtēšanas nodaļas vadītājs Māris Laukalējs vērtē, ka pēdējo trīs mēnešu dzīvokļu tirgus attīstības gaitu var raksturot kā pirmo nelielo vēja pūsmiņu 2009.gadā pēc pilnīga bezvēja un sastinguma stadijas nekustamā īpašuma tirgū. Tomēr viņš piebilst: īstermiņā sērijveida dzīvokļu tirgus cenu izmaiņas var definēt kā cenu pieaugumu, taču, skatoties ilgtermiņā no 2007.gada jūlija, kad sākās cenu lejupslīde, pēdējo mēnešu izmaiņas būtu jāuzskata par cenu stabilizācijas procesu.

Kompānija paredz, ka tuvākajos mēnešos sērijveida dzīvokļu cenu izmaiņas būs 2-3% robežās, vairāk ticams, ka cenas pieaugs.

Novembra analīze uzrāda arī nelielu piedāvājuma pieauguma tendenci, secina Arco Real Estate. Novembrī pieaudzis arī darījumu skaits un palielinājusies interese par dzīvokļu iegādi, turklāt atsevišķos mikrorajonos un dzīvokļu segmentu grupās ir izveidojusies situācija, ka piedāvājumā esošo dzīvokļu cenas pārsniedz vidējo tirgus cenu par 20%.

Tāpat šajā mēnesī palielinājusies aktivitāte "jauno projektu" segmentā, īpaši kategorijā dzīvokļiem ar gatavu apdari. Arco Real Estate arī secina, ka attīstītāju veiktās cenu pazemināšanas akcijas atsevišķiem projektiem ir veiksmīgas.

"Kopumā novembra mēneša dzīvokļu tirgus visu segmentu aktivitāte vērtējama kā augstākā 2009.gadā. Neskatoties uz valsts slikto ekonomisko stāvokli un iedzīvotāju ienākumu līmeņa pazemināšanos, cenu pieguma tendence saistīta galvenokārt ar salīdzinoši stabilu piedāvājuma bāzi, cenu zemākā sliekšņa paaugstināšanos un potenciālo pircēju pārliecību par cenu zemākā punkta sasniegšanu augusta mēnesī," komentē M.Laukalējs un piebilst: darījumu aktivitāti ir iespaidojuši arī valdības nākošā gadā plānotie jaunie nodokļi, kas liek izšķirties par uzkrājumu novirzīšanu nekustamā īpašumā iegādei jau šogad.

Pilns apskats šeit.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ūdens konflikti Eiropā

Sašutumu izsauc Eiropas Komisijas vilcināšanās pieņemt Ūdens iniciatīvu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses