Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

Arco Real Estate: Pēc biroju telpām Rīgā pieprasījums ir lielāks nekā piedāvājums

Jaunas biroju telpas Rīgā aktīvi meklē gan nelieli vietējie uzņēmumi, gan lielas ārvalstu kompānijas un pieprasījums pēc kvalitatīvām biroja telpām Latvijas galvaspilsētā joprojām ir lielāks nekā piedāvājums. Arco Real Estate speciālisti norāda, ka krasas cenu izmaiņas biroju telpu tirgū nav gaidāmas, un sagaidāms, ka piedāvājums septembrī/oktobrī nemainīsies.

Pieprasījumu šajā nekustamo īpašumu nozarē var raksturot kā sezonālu, kas mainās, atkarībā no vispārējās uzņēmējdarbības aktivitātes. Arco Real Estate tirgus analīze liecina, ka uzņēmējdarbības aktivitāte šobrīd Latvijā nav mazinājusies.

Biroju telpas meklē pārsvarā tie uzņēmumi, kas paplašinās, kam paliek par šauru līdzšinējās telpās, kā arī tie, kuru pašreizējās telpas neatbilst mūsdienu biroju telpu prasībām. Pieprasījums ir pēc biroju telpām platībā līdz 100 m², taču piedāvājums šobrīd ir, sākot no minētajiem 100 m², kas mēdz sagādāt problēmas.

Cenas telpām jaunajās biroju ēkās, piemēram, VIP vietās Ķīpsalā A-klases telpām varētu sasniegt 35 EUR/m², bet vidēji tie joprojām ir 22 EUR/m². Šobrīd var secināt, ka cenas biroju telpām jaunajos biroju ēku projektos celsies, bet konkrētu cenu līmeni prognozēt nav iespējams. Neskatoties uz to, nomas līgumus par biroju telpām, kuras parādīsies tirgū tikai 2008. un 2009.gadā, var slēgt jau pašlaik.

Kā pašlaik nozīmīgāko projektu biroju nomas tirgū var minēt A klases biroju kompleksu Duntes Nami Rīgā, Duntes ielā 11, kurš jau šā gada vasarā nodots ekspluatācijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses