Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

Arco Real Estate: pēdējos divos mēnešos sērijveida dzīvokļu cenas samazinājušās par 6%

Sērijveida dzīvokļiem cenas pēdējo divu mēnešu laikā ir samazinājušās par 6%. 1.jūlijā vidējā sērijveida dzīvokļu cena bija 1620 EUR/m2.. 1.septembrī - 1538 EUR/m2. Tomēr, salīdzinot ar šā gada sākumu - tās vidēji ir par 6% augstākas, liecina Arco Real Estate šodien publiskotais nekustamā īpašuma tirgus apskats.

Pētījums rāda, ka augstākās cenas sērijveida dzīvokļiem bija Teikā, Purvciemā, un Mežciemā, zemākās - Bolderājā un Vecmīlgrāvī. Joprojām dārgākie bijuši 104., 119., un 103. sērijas dzīvokļi, bet lētākie - mājokļi mazģimeņu, Hruščova un lietuviešu projektos.

1 m2 cena 1.septembrī

  • Teikā 1733 EUR
  • Purvciemā 1642 EUR
  • Mežciemā 1628 EUR
  • Bolderājā 1400 EUR
  • Juglā 1531 EUR

Visvairāk pēdējos mēnešos cenas samazinājušās Purvciemā un Teikā, savukārt vismazākais cenu samazinājums bijis Āgenskalnā. Lielākais cenu kritums bija vērojams 1-istabas un 3-istabu dzīvokļiem, vismazākais 2-istabu dzīvokļiem.

Vispopulārākie mikrorajoni gan augustā, gan jūlijā bija Purvciems, Pļavnieki, Ķengarags, Imanta un Ziepniekkalns.

Piedāvājums lielākajos interneta portālos ir palicis nemainīgs, nedaudz (par 2%) palielinoties nekustamo īpašumu portālos, bet samazinoties (par 2-3%) sludinājumu portālos.

Purvciems pret Āgenskalnu

Vislielākais cenu samazinājums bija novērojams Purvciemā un Teikā (abos par 9%). Purvciemā tagad 1m2 vidēji maksā 1642 EUR, Teikā 1733 EUR.

Vismazākais cenu kritums bija novērojams Āgenskalnā (2%). Tur 1m2 tagad maksā 1646 EUR. Līdz ar to Purvciemā sērijveida dzīvokļu cenas 1.septembrī ir tikai par 1% augstākas nekā 1.janvārī. Savukārt Āgenskalnā tās ir par 11% augstākas nekā gada sākumā. Tā, piemēram, vienistabas dzīvoklis Purvciemā 1.janvārī vidēji maksāja 58 000 EUR, 1. jūlijā 66 000 EUR, bet 1.septembrī 60 000 EUR.

Mazāk reģistrāciju Zemesgrāmatā

Par pircēju aktivitātes samazināšanos liecina Zemesgrāmatā reģistrēto dzīvokļu skaits, kurš jūlijā, salīdzinot ar jūniju, ir samazinājies par 5%, kā arī noslēgto ķīlas līgumu skaits, kurš jūlijā, salīdzinot ar jūliju, ir samazinājies gandrīz par 11%. Augusta pirmajā nedēļā bija vērojama aktivitātes palielināšanās dzīvokļu tirgū. Reģistrēto dzīvokļu skaits augusta pirmajā nedēļā, salīdzinot ar jūlija pēdējo nedēļu, bija par 16% augstāks, savukārt augusta otrajā nedēļā, salīdzinot ar iepriekšējo nedēļu, reģistrēto dzīvokļu skaits samazinājās par 2,5%.

Salīdzinot jūlija pirmo nedēļu ar jūnija pirmo nedēļu, reģistrēto dzīvokļu skaits samazinājās par 2,75%, bet, salīdzinot augusta pirmo nedēļu ar jūlija pirmo nedēļu, reģistrēto dzīvokļu skaits ir palielinājies par 4,82%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses