Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Asociācija: Latvijā jauno projektu dzīvokļu cenas ir pietuvojušās pašizmaksai

Latvijā jauno projektu dzīvokļu cenas ir pietuvojušās pašizmaksai, tādēļ diez vai ir gaidāms, ka tās turpinās būtiski samazināties, intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam "Baltic Business Service" sacīja Latvijas Nekustamo īpašumu projektu attīstītāju asociācijas valdes loceklis Ilvars Metnieks.

"Jau patlaban cena vienam kvadrātmetram jaunā projekta dzīvoklī ir tuva būvniecības pašizmaksai, kas attīstītājam ir nulles robeža," viņš sacīja, norādot, ka jauno projektu dzīvokļu cenas ir nokritušās par 30%. "Tas arī varētu būt zemākais punkts, jo zemākas ir tikai būvniecības izmaksas. Tāpēc teorētiski vajadzētu būt tuvu tam līmenim, kad tirgus sāk atveseļoties."

Metnieks atzīmēja, ka nākamgad ir pašvaldību vēlēšanas un diez vai kāds no politiķiem gribēs cilvēkiem teikt, ka situācija valstī ir ļoti slikta un būs vēl sliktāka. "Domājams, ka partijas tomēr mēģinās vēlētājus iedrošināt, sakot, ka viss ir labi un atkal var ņemt kredītus," sacīja Metnieks.

Viņš arī piebilda - ja runā par cilvēku pirktspēju, Latvijā drīzāk ir neadekvāti zemas algas, nevis augstas būvniecības izmaksas vai cenas par dzīvokļa kvadrātmetru.

Jau vēstīts, ka Latvijas nekustamo īpašumu tirgū, kas iepriekšējos gados strauji auga, pērn sākās kritums - tirgū ir samazinājušās gan cenas, gan aktivitāte.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses