Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

Atkārtoti izsolīs maksātnespējīgās alus darītavas "Vārpa" nekustamos īpašumus Rīgā

Izsolē atkārtoti plānots pārdot maksātnespējīgās Rīgas alus darītavas "Vārpa" nekustamos īpašumus Maskavas ielā un Ogres ielā, liecina laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" publiskotā informācija.

Izsole notiks 2008.gada 20.martā, un to organizē "Parex banka".

Nekustamais īpašums Maskavas ielā 231 sastāv no zemes gabala 19,2 tūkstošu kvadrātmetru platībā un uz tā esošā ēku un būvju kompleksa. Savukārt īpašums Ogres ielā 1 ir 1,9 tūkstošu kvadrātmetru platībā, un uz tā atrodas ražošanas ēka, noliktava un administratīvās ēkas.

Izsoles sākumcena noteikta 1,25 miljoni latu, un abi objekti tiek pārdoti kā viens īpašums.

"Parex banka" jau 2005.gadā rīkoja alus darītavas "Vārpa" nekustamo īpašumu izsoli. Toreiz Rīgas apgabaltiesa apšaubīja izsoles likumību, tādēļ alus darītavas īpašumiem nolēma nedzēst maksātnespējas atzīmi, kas nepieciešams, lai izsoles uzvarētājs varētu sākt rīkoties ar īpašumiem.

Izsoles likumību apšaubīja, jo atklājās, ka sākumā nekustamie īpašumi Rīgā, Maskavas ielā 231 un Ogres ielā 1, tika izsolīti par pieciem miljoniem latu Vasīlijam Maluškinam, bet vēlāk pārdoti izsoles dalībniekam, kas solīja otru augstāko cenu, - vienam no "Vārpas" īpašniekiem Vladimiram Usjaginam.

Izsolē piedalījās trīs dalībnieki. Vislielāko summu - piecus miljonus latu - par šiem īpašumiem piedāvājis Maluškins, taču vēlāk "pazudis bez pēdām", iepriekš klāstīja uzņēmuma toreizējais administrators Olafs Cers. Tāpēc īpašums tika piedāvāts izsoles dalībniekiem, kas solīja otru lielāko summu - 360 tūkstošus latu.

Rīgas apgabaltiesa 2004.gadā Rīgas alus darītavu "Vārpa" pasludināja par maksātnespējīgu. "Vārpas" valdes priekšsēdētājs Valerijs Jolkins iepriekš paskaidroja, ka kompānija par maksātnespējas pieteikuma iesniegšanu izšķīrusies, jo vairs nespēja pildīt savas saistības, kas pārsniedz tās aktīvus. Turklāt situāciju vēl pasliktinājuši lieli nodokļu parādi, kuru dēļ Valsts ieņēmumu dienests brīdinājis "Vārpu" par tās pienākumu tiesai iesniegt maksātnespējas pieteikumu.

Maksātnespējīgās Rīgas alus darītavas "Vārpa" kreditori par kompānijas likvidāciju, sākot tās bankrota procedūru, izšķīrās 2004.gada jūlijā. Toreiz "Vārpas" administrators Cers stāstīja, ka kompānijai kopumā ir 44 kreditori, no tiem savus prasījumus bija pieteikuši 19 kreditori. Kopējā "Vārpas" parādu summa ir 1,7 miljoni latu, bet lielākais kreditors ir "Parex banka" - tās prasījums pret "Vārpu" ir 1,1 miljons latu.

2003.gada sākumā kompānijai mainījās īpašnieki un par vienu no lielajiem akcionāriem kļuva kafijas ražotāja "Simeks" prezidents un līdzīpašnieks Usjagins, kuram pieder arī daļas alus darītavā "Alus avots". "Vārpas" lielāko akcionāru vidū bija arī "BDO Invest Rīga" vadītājs Andris Deniņš, kurš ir arī "Vārpas" padomes loceklis, kā arī Atis Sausnītis un Viktors Gornaks. Kompānijas padomes priekšsēdētājs ir Druvis Skulte.

Patlaban "Vārpas" ražotnes telpas iznomā "Alus avots", kas reģistrējusi arī "Alus avota" filiāli "Vārpa". "Alus avots" turpina ražot lielāko daļu "Vārpas" produkcijas, tostarp alu "Rīgas alus", "Senču", kā arī bezalkoholiskos dzērienus "Veselība" un "Zelteris".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses