Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

"Balsts": arvien sarūk pircēju interese par lielajiem dzīvokļiem

Komunālo maksājumu pieauguma dēļ kļūst arvien sarežģītāk pārdot lielos dzīvokļus, jo pircēju interese par tiem sarūk katru mēnesi, pie šāda secinājuma nonākusi nekustamā īpašuma kompānija "Balsts". Uzņēmums arī aplēsis, ka pēdējā mēneša laikā vidējā sērijveida dzīvokļu cena sarukusi vēl par 3,8%, sasniedzot 1179 eiro par kvadrātmetru.

"Balsts" secina, ka, baidoties no augstajām komunālo maksājumu izmaksām, pircēji aizvien biežāk pieņem lēmumu pirkt mazākus dzīvokļus, izvēloties mazākas kopējās izmaksas. Pie lielo dzīvokļu kategorijas uzņēmums pieskaita dzīvokļus ar četrām un vairāk istabām, kas lielāki par 80 kvadrātmetriem.Lielie dzīvokļi ir līderi arī cenu krituma ziņā - dažviet šādu dzīvokļu cenu kritums sasniedz pat 45%. "Balsta" valdes priekšsēdētājs Aigars Zariņš pieļauj, ka cenu kritums arī turpmāk vissāpīgāk skars tieši lielos dzīvokļus, jo pircēji patlaban ļoti ņemot vērā komunālo maksājumu lielumu. Bieži vien tieši šī aspekta dēļ tiekot pieņemts lēmums iegādāties mazāku dzīvokli.

Līdzīgu tendenci uzņēmuma speciālisti novērojuši arī īres segmentā, kur pieprasījums pēc lielajiem dzīvokļiem pēdējā pusgada laikā ir strauji sarucis. Īpaši tas ir jūtams centrā, kur pārsvarā dzīvokļi ir ar lielu platību. Īres maksa Rīgas centrā kopš gada sākuma samazinājusies par 15-20%, sasniedzot vidēji desmit eiro par kvadrātmetru, aprēķinājis "Balsts".

Tomēr kopumā pēdējā laikā vērojama pieprasījuma palielināšanās pēc īres dzīvokļiem. Uzņēmuma eksperti prognozē, ka šī tendence varētu pastiprināties saistībā ar to, ka cilvēki nevēlēsies maksāt tik lielus banku procentus, ņemot hipotekāro kredītu un tas savukārt varētu izraisīt cenu stabilizāciju īres tirgū. A.Zariņš spriež, ka vispasaules ekonomiskās lejupslīdes rezultātā likmes turpinās paaugstināties un kredīti kļūs dārgāki, kā arī grūtāk pieejami.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses