Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

"Balsts": februārī sērijveida dzīvokļu cena sarukusi vēl par 7,6%

Sērijveida dzīvokļu cenas turpina samazināties līdzšinējā tempā, un februāra kritums sasniedza 7,6%, liecina kompānijas Balsts aprēķini. Pēc šī uzņēmuma datiem, vidējā sērijveida dzīvokļu cena patlaban ir 814 eiro par kvadrātmetru (eiro/m2). Gada laikā cenas kritušās par 41,6%. Arī pārējos segmentos cenas turpina samazināties.

Kompānija aplēsusi, ka arvien vairāk darījumu notiek no pircēju personīgajiem līdzekļiem - nu jau aptuveni 50%. Balsta valdes priekšsēdētājs Aigars Zariņš paredz, ka cenas turpinās samazināties, jo jau tagad ir rajoni, kuros cena par kvadrātmetru samazinājusies līdz 600 eiro/m2.

2009.gada ziemas sezonā visaktīvākais segments nekustamo īpašumu tirgū ir noma, norāda kompānija. Piedāvājums tirgū ir milzīgs un uzņēmumi izmanto situāciju, lai samazinātu savas fiksētās ikmēneša izmaksas, līdz ar to darījumu skaits šajā segmentā turpina palielināties.

Vidējās biroju cenas šobrīd nokritušās līdz 7-9 eiro/m2, liecina Balsta dati. Uzņēmumi patlaban izmantojot situāciju, lai dabūtu labāku nomas maksu, turklāt interese turpinot palielināties - pat tad, ja tie nav gatavi telpas mainīt uzreiz, tie vēlas būt informēti par situāciju tirgū, lai būtu gatavi rīkoties, tikko rodas tāda izdevība. Beidzoties apkures sezonai, interese varētu vēl pieaugt, uzskata uzņēmums.

A.Zariņš pašreizējo situāciju tirgū vērtē kā interesantu - vislielākās aktivitātes notiek nomas un īres tirgū, kas ir  elastīgāki. Pārdošanas tirgus, par spīti strauji krītošajām cenām, savukārt nespēj izkustēties, kam par iemeslu ir ļoti stingrie kredīta saņemšanas nosacījumi. "Kamēr kreditēšanas jomā nekas nemainīsies, cenas turpinās kristies, ļoti iespējams, tikpat straujā tempā, kā līdz šim," saka A.Zariņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses