Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

"Balsts": Jūlijā sērijveida dzīvokļu vidējās cenas samazinājušās par 1,7%

Jūlijā sērijveida dzīvokļu vidējās cenas samazinājušās vēl par 1,7% un vidējā cena patlaban ir 1291 eiro par kvadrātmetru, liecina nekustamā īpašuma kompānijas "Balsts" aplēses.

Savukārt darījumu skaits pieaudzis - Zemesgrāmatas dati liecina, ka jūlijā, salīdzinot ar jūniju, darījumu skaits varētu sasniegt vismaz 35% pieaugumu. "Balsta" darījumu skaits šī gada pirmajā pusgada pieaudzis par 8,2%, lielākais pieaugums bijis īres un nomas segmentos, kur darījumu skaits salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu pieaudzis par 25%. 

Kā secina kompānija, sekundāro dzīvokļu segmentā jūtama tendence, ka dzīvokļu īpašnieki labi apzinās esošo situāciju, proti, ņem vērā gan dzīves dārdzību, gan ekonomisko situāciju valstī, un jau uzreiz ir gatavi likt savu īpašumu pārdošanā par reālo tirgus cenu.

Ja vēl pirms pāris mēnešiem piedāvājumi zem tirgus vērtības bija reti, tad patlaban katrā rajonā ir līdz pat pieciem šādiem piedāvājumiem, norāda "Balsts".


Tāpat kompānija novērojusi, ka pēdējo mēnešu laikā pieaugsi interese par privātmājām Pierīgā. Cenām samazinoties, ģimenes, kuras vēl pirms kāda laika apsvēra iespēju iegādāties dzīvokli, sāk izrādīt interesi par mājas iegādi.


Komentējot pirmās 10% iemaksas atcelšanu, "Balsta" valdes priekšsēdētājs Aigars Zariņš pauž viedokli, ka lielākais ieguldījums būs tas, ka šīs izmaiņas palīdzēs uzlabot psiholoģisko attieksmi potenciālo pircēju vidū.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Paaudzes krāj atšķirīgi

Pēdējos gados Baltijas valstīs privātpersonu veiktie investīciju apjomi ir auguši gan ieguldītāju skaita, gan iemaksāto apjomu ziņā. Investīciju jomā paaudžu izvēlēs gan pastāv būtiskas atšķirības.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses