Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

"Balsts": sērijveida dzīvokļu cenas samazināsies lēnāk nekā iepriekš

Sērijveida dzīvokļu cenas Rīgā gada otrajā ceturksnī samazināsies ne tik strauji kā pirmajā ceturksnī, aģentūrai BNS prognozēja nekustamo īpašumu kompānijas "Balsts" valdes priekšsēdētājs Aigars Zariņš.

Viņš klāstīja, ka cenas turpinās samazināties, taču ikmēneša kritums varētu būt mazāks nekā līdz šim, jo pēdējos mēnešos dzīvokļu cenas samazinājās ļoti strauji.

"Līdz nullei jau cenas nenokritīs," sacīja Zariņš, piebilstot, ka pašlaik vidēji dzīvokļi tiek pārdoti par 700 eiro kvadrātmetrā, taču ir gadījumi, kad dzīvokļi tiek pārdoti arī par 550 eiro kvadrātmetrā.

"Balsta" valdes priekšsēdētājs piebilda, ka dzīvokļu piedāvājums ir, taču daudzi pārdevēji nevar atļauties pārdot par tādām cenām, jo tās nesedz ņemtā kredīta apmēru. Zariņš atklāja, ka jau uzcelto jauno projektu cenas kļūst līdzīgākas sekundāro dzīvokļu cenām un tādējādi kompensē sekundāro dzīvokļu piedāvājuma samazinājumu.

Zariņš arī atklāja, ka joprojām vispieprasītākie ir vienistabas un divistabu dzīvokļi ar nelielu platību. "Tā ir problēma daudzos jaunajos projektos, kur dzīvokļiem ir lielas platības, un tādējādi to kopējā cena ir liela," teica Zariņš.

Viņš arī atzina, ka pašlaik būtībā nav intereses par ekskluzīvajiem dzīvokļiem Vecrīgā - lai arī daži darījumi notiek, kopumā cilvēki neskatās uz ekskluzīviem piedāvājumiem, paskaidroja Zariņš.

Saskaņā ar "Balsta" datiem sērijveida dzīvokļu cenas Rīgā pirmajā ceturksnī kopumā samazinājušās par 24,7%, un patlaban sērijveida dzīvokļu vidējā cena sasniegusi 743 eiro (522 latus) par kvadrātmetru.

Jau vēstīts, ka Latvijas nekustamā īpašuma tirgū kopš 2007.gada vidus ir samazinājies darījumu apmērs un mājokļu cenas. Pērn sērijveida dzīvokļu cenas Latvijā saruka par aptuveni 32-37%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses