Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

"Capitolia Group" triju vērienīgu projektu būvniecībā Rīgā un Jūrmalā ieguldīs 183 miljonus eiro

"Capitolia Group" triju vērienīgu projektu būvniecībā Rīgā un Jūrmalā ieguldīs 183 miljonus eiro (128,6 miljonus latu), aģentūrai BNS pavēstīja uzņēmuma mārketinga vadītāja Ildze Magazeina.

Viņa pastāstīja, ka uzņēmums plāno būvēt dzīvojamo māju kompleksu "Brūkleņkalns" Mārupē, māju kompleksu "Sundays" Jūrmalā, kā arī rekonstruēt bijušās rūpnīcas "Tekstiliāna" ēkas Rīgā. Paredzēts, ka visos trijos projektos kopumā uzbūvēs vairāk nekā 1000 dzīvokļu.

"Capitolia Group" valdes priekšsēdētājs aģentūrai BNS iepriekš stāstīja, ka kompānija "Tekstiliana" plāno izveidot dzīvojamo un biroju kvartālu bijušajā rūpnīcas teritorijā starp Torņakalna ielu un Vienības gatvi, būvniecībā ieguldot 45 miljonus eiro (31,6 miljonus latu). Šajā vietā uzņēmums iecerējis uzbūvēt divus jaunus namus un rekonstruēt pamestās rūpnīcas ēkas. Rūpnīcas ēkā paredzēts ierīkot birojus 4000 kvadrātmetru platībā, bet jaunbūvētajās ēkās izveidot 260 dzīvokļu. Jaunais kvartāls taps uz 13,4 tūkstošus kvadrātmetru plašas zemes.

Zem jaunā kompleksa plānots izveidot arī divlīmeņu pazemes autostāvvietu, kurā būs vietas 363 automašīnām, bet stāvvietas kopējā platība būs 20,2 tūkstoši kvadrātmetru. Pazemes autostāvvietas būvniecības ieceri trešdien atbalstīja arī Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja.

Viens no uzņēmuma īpašniekiem Viesturs Kuļikovskis teica, ka rūpnīcas ēku pārbūvi plānots sākt tuvākā mēneša laikā, savukārt pabeigt - nākamā gada vasaras beigās.

"Lursoft" dati liecina, ka uzņēmums "Tekstiliana" ir dibināts 2004.gadā, tā pamatkapitāls ir 376 tūkstoši latu, bet uzņēmuma lielākie īpašnieki - Viesturs Kuļikovskis, Raimonds Plāte un Andrejs Voļpe. Savukārt kompānijas "Capitolia Group" īpašnieks ir uzņēmums "Capitolia", kas pieder vairākām Latvijas privātpersonām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses