Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

"Colliers" prognozē darījumu skaita pieaugumu biroju nomā

Šī gada pirmajā pusē biroju nomas darījumu skaits pēc apjoma pārsniedz visa pērnā gada rezultātus, liecina kompānijas "Colliers International" ("Colliers") aplēses. Kompānija prognozē, ka lielo darījumu skaits un to apjomi nesamazināsies, bet gan palielināsies, jo jau patlaban vairākas lielās kompānijas rīko konkursu par jauna biroja centra izvēli.

Šogad notikušajos darījumos galvenokārt dominē banku un finanšu sektors, kas 2007.gadā nebija spilgti izteikts, un arī to kompāniju vidū, kas rīko konkursus patlaban, galvenokārt dominē apdrošinātāju, banku un finanšu sektors.

Šī gada pirmajā pusgadā Rīgā jaunuzceltajās A un B klases ofisu telpās nomas līgumi noslēgti par 36 359 kvadrātmetriem, kas ir 75% no iznomātajam telpām par visu 2007.gadu, liecina "Colliers" informācija.

Vērtējot tendences, "Colliers" vadošais partneris Baltijas valstīs un Baltkrievijā Mihails Morozovs secinājis, ka, atšķirībā no diviem iepriekšējiem gadiem, kad biroju nomas tirgū telpu deficīta un lielā pieprasījuma dēļ noteikumus diktēja attīstītāji, tagad situācija mainījusies un to vidū palielinājusies konkurence.

Pēc viņa teiktā, kompānijas ir sākušas izmantot nelabvēlīgo ekonomisko situāciju, lai sarunātu labākus nosacījumus. Vairākas kompānijas tiecas nodrošināt sev platību ēkās, kas tiks pabeigtas 1-2 gadu laikā, tādējādi iegūstot labākus nomas nosacījumus nākotnē. Nomnieki arī kļuvuši prasīgāki.

Klienti ne vien var cerēt uz izmaksu samazinājumu un augstākiem kvalitātes standartiem, tāpat klienti var izvēlēties telpas jaunuzceltajās ēkās, kur ir ņemtas vērā viņu prasības, vienlaikus saņemot izdevīgu nomas noteikumu paketi. Attīstītāji fokusējoties uz potenciālo nomnieku prasībām un vajadzībām.

"Colliers" asociētais direktors CRE departamentā Latvijā Deniss Kairans norāda, ka lielāku uzmanību  no nomnieku puses piesaista projekti, kuriem ir būvatļauja vai kuri jau fiziski atrodas celtniecības stadijā. Pēc viņa vārdiem, lielākā daļa no projektiem, kas šobrīd atrodas tikai saskaņošanas stadijā, netiks realizēti sākotnēji noteikto laikos. To sekmēs finansējuma trūkums no banku puses un projektu negatavība sniegt enkurnomniekiem visu nepieciešamo informāciju, kas nepieciešama lēmuma pieņemšanai.

"Colliers International" ir starptautiska nekustamo īpašumu konsultāciju kompānija, kas ir pārstāvēta 61 pasaules valstī, pārvaldot objektus, kuru kopējā platība ir 67 miljoni kvadrātmetru. Baltijas valstīs tā savu darbību uzsāka 2004.gadā.

Saskaņā ar "Lursoft" datiem 50% SIA "Colliers International" pieder "Colliers International Limited", 25% - M.Morozovam, vēl 25% - Krievijas iedzīvotājam Aleksandram Orlovam. Līdz septembra sākumam SIA "Colliers International" piederēja 5% daļu nekustamo īpašumu apsaimniekošanas kompānijā "Colliers International PM", ko septembrī pārņēma "Dominante", un līdz ar šo darījumu "Colliers International PM" tika pārsaukta par "Dominante PM".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Liela loma ir izglītībai

Lai gan Latvijas jaunuzņēmumu ekosistēma vēl ir salīdzinoši neliela un tikai attīstās, kopumā tā aug pareizajā virzienā. Jau patlaban ir vairāki veiksmes stāsti, kad biznesa sācēji izauguši par lie...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses