Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

“Dominante Park” industriālā parka otro kārtu plāno nodot ekspluatācijā augustā

Ķekavas “Dominante Park” industriālā un loģistikas parka otrā kārta tiks nodota ekspluatācijā augusta vidū, kas ir sešas nedēļas pirms iepriekš plānotā termiņa beigām, pirmdien paziņojusi kompānija.

Kā informē “Dominante Park”, patlaban noslēgti līgumi par visu industriāli—loģistisko platību nomu. To kopējā platība ir 20 736 kvadrātmetri. Nomnieku vidū ir tādas kompānijas kā “Brenntag”, “Itella Logistics”, “Rhenus Logistics”, “Via 3L” un citas.

Ar interesi no nomnieku puses uzņēmums skaidro otrās kārtas nodošanu ātrāk par plānoto termiņu.

Parka trešā kārta, kurā industriālās noliktavu telpas aizņem aptuveni 24 000 kvadrātmetrus, savukārt biroju un tirdzniecības platība būs aptuveni 5500 kvadrātmetri, tiks nodota ekspluatācijā šā gada novembrī.

Patlaban uzsākta parka ceturtās un piektās kārtas projektēšana, tās paredzēts nodot ekspluatācijā 2009.gada nogalē — 2010.gada sākumā.

Kompānijas sniegtā informācija liecina, ka patlaban norit konkurss par attīstības koncepcijā paredzēto tirdzniecības un servisa sniedzēju piesaisti otrajai un trešajai kārtai. Plānots, ka to vidū būs bankas filiāle, kopēšanas centrs un biroja preču tirdzniecības veikals, preses un sīkpreču veikali, fitnesa centrs, bērnudārzs, degvielas uzpildes stacija un ātrās apkalpošanas restorāns.

Iecerēts, ka šie nomnieki apkalpos ne tikai fiziskas personas—rezidentus, bet arī 120 000 iedzīvotāju, kas dzīvo “Dominante Park“ apkārtnē un/vai ik dienas pa “Via Baltica” maģistrāli mēro ceļu gar to.

“Dominante Park” valdes priekšsēdētājs Edgars Štelmahers uzskata, ka uzņēmumi patlaban vēlas optimizēt savus izdevumus par transportu un noliktavu loģistiku, tādēļ ir vērojams pieprasījuma pieaugums pēc loģistikas telpām.

“Dominante Park” industriālā un loģistikas parka kopējā ražošanas un noliktavu telpu platība sasniedz 150 000 kvadrātmetru, tai skaitā biroju telpu platība ir vismaz 20 000 kvadrātmetru Projekta kopējā vērtība ir 130 miljoni eiro, bet kopējā platība — 65 hektāri.

Pirmā parka kārta tika nodota ekspluatācijā 2007.gada martā.

Par pirmās kārtas nomniekiem kļuvušas tādas kompānijas kā “Jungent”, “Dominante loģistikas sistēma”, “Lielais Kristaps un Ko”, “Baltā bura”, “Tridens”, “Sanitex”, “Rfid Centrs”, “Baltisches Haus”, “Rīgas Banketu serviss”. Šī brīža industriāli-loģistiskā un biznesa parka attīstības plāns ir izstrādāts līdz 2011.gadam, tomēr arī turpmāk ir paredzēta tā teritorijas paplašināšana vēl par 35 —50 hektāriem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Paaudzes krāj atšķirīgi

Pēdējos gados Baltijas valstīs privātpersonu veiktie investīciju apjomi ir auguši gan ieguldītāju skaita, gan iemaksāto apjomu ziņā. Investīciju jomā paaudžu izvēlēs gan pastāv būtiskas atšķirības.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses