Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ķengaragā uzsākta Bonava jaunā dzīvojamo māju projekta būvniecība: taps četras ēkas ar 232 dzīvokļiem

Vadošais mājokļu attīstītājs “Bonava Latvija” uzsācis pirmās daudzdzīvokļu ēkas būvniecību topošajā dzīvojamo māju projektā “Blūmendāles mājas”, kas atradīsies Ķengaragā, Prūšu ielā 1E. Pirmo ēku ar 58 dzīvokļiem paredzēts nodot ekspluatācijā līdz nākamā gada rudenim, savukārt visa projekta, kas kopā sastāvēs no četrām piecu stāvu ēkām ar 232 dzīvokļiem, būvniecību plānots pabeigt līdz 2026. gadam, investējot 19 miljonus eiro.

Attīstītājs “Bonava Latvija” šomēnes uzsācis pirmās daudzdzīvokļu dzīvojamās ēkas būvniecību topošajā jauno mājokļu projektā “Blūmendāles mājas”, kas atradīsies vienā no šobrīd dzīvošanai pieprasītākajām Rīgas apkaimēm – Ķengaragā, Prūšu ielā 1E. Piecu stāvu ēkā, kuras būvniecību plānots pabeigt līdz nākamā gada rudenim, būs 58 komfortabli un energoefektīvi divu līdz četru istabu dzīvokļi platībā no 42,7 līdz 73,9 kvadrātmetriem, nodrošinot ilgtspējīgu dzīvesvietu vairāk nekā 100 iedzīvotājiem. Pašlaik interesentiem iegādei pieejami ēkas pirmās kāpņu telpas dzīvokļi, no kuriem aptuveni 25% ir jau pārdoti vai rezervēti.

Uzņēmuma pārdošanas un mārketinga vadītājs Kaspars Ekša norāda, ka, pateicoties attīstītajai transporta infrastruktūrai, pieejamajiem pakalpojumu un tirdzniecības objektiem, izglītības iestādēm, kā arī atjaunotajai Daugavas promenādei, Ķengarags šobdrīd uzskatāms par ļoti pieprasītu apkaimi dzīvošanai. “Ja svarīgs dabas tuvums un vienlaikus ērta un ātra pilsētas centra pieejamība, projekts “Blūmendāles mājas” būs ideāls risinājums tiem, kuri vēlas dzīvot mierpilnā un nesteidzīgā vidē ar visu nepieciešamo rokas stiepiena attālumā,” uzsver Ekša.

Ievērojot “Bonava Latvija” līdzšinējo būvniecības pieredzi un augsto pieprasījumu pēc mūsdienīgas un funkionālas vides, arī jaunā projekta dzīvokļu īpašniekiem katram būs pieejama slēdzama personīgā noliktavas telpa, kur novietot dažādas ikdienā mazāk nepieciešamas lietas un priekšmetus. Tāpat katra dzīvokļa iemītniekiem būs iespēja baudīt neaizmirstamus brīžus uz personīgā balkona. Savukārt patīkamai brīvā laika pavadīšanai un atpūtai projekta labiekārtotajā un slēgtajā teritorijā tiks iekārtotas plašas zaļās zonas, bērnu rotaļu laukumi un vingrošanas stacijas pieaugušajiem. Būs padomāts arī par velokultūras piekritējiem, projektā izvietojot slēgtā tipa velonovietnes.

Rūpējoties par vides aizsardzību un ilgtspēju, katrā projekta “Blūmendāles mājas” dzīvoklī tiks ierīkota individuāla ventilācijas sistēma ar rekuperāciju, uz māju jumtiem tiks uzstādīti saules bateriju paneļi, kas daļēji nodrošinās ēku energopatēriņu, ražojot zaļo enerģiju, savukārt daļa autostāvvietu tiks aprīkotas ar elektroauto uzlādei nepieciešamo infrastruktūru.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses