Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

"Latio": februārī vidējā sērijveida dzīvokļu cena Rīgā sarukusi par 15%

Februārī vidējā sērijveida dzīvokļu cena Rīgā ir samazinājusies par 15%, sasniedzot 695 eiro par kvadrātmetru (eiro/m2), liecina _Latio _tirgus pārskata dati. Šis ir lielākais kritums, salīdzinot nekustamā īpašuma jomas kompāniju fiksētos un publiskotos datus. Latio vērtējumā, salīdzinot ar pērnā gada februāri, cena ir zemāka par 48%.

Uzņēmuma pārstāvji secina, ka nekustamā īpašuma tirgus piedāvā aizvien plašākas izvēles iespējas gan mājokļa īrēšanai, gan jaunas komercdarbības uzsākšanai telpās ar nomas maksu līmeni, kāds bija apmēram pirms desmit gadiem.

Mājokļu īres darījumu skaits pārsniedzis pirkumu darījumu skaitu, liecina uzņēmuma dati. Tirgotāji pārprofilējas par īres konsultantiem. Mikrorajonos vidējā īres maksas vienas istabas sērijveida dzīvokļiem ir 110 lati, divu istabu dzīvokļiem - 120 lati, trīs istabu dzīvokļiem - 130 lati.

Latio eksperti februāri novērojuši trīs aktualitātes: arvien lielāks īpatsvars pircēju ir ar skaidras naudas līdzekļiem, jūtama aktivitāte no pircējiem ar Rīgas domes piešķirto pabalstu mājokļa iegādei, potenciālie pircēji pat tad, ja saņēmuši apstiprinājumu kredītam mājokļa iegādei, pēc iepazīšanās ar kredītiestādes nosacījumiem tomēr pieņem lēmumu par labu īrei.

Februārī turpināja samazināties īpašumu piedāvājumu skaits pārdošanai, secina uzņēmums. Patlaban tirgū pārsvarā nonāk īpašumi, kas ir brīvi no kredītiem vai ar kredītsaistībām, kas nav lielākas par šī brīža īpašuma vērtību. Palielinās piespiedu pārdošanas gadījumu skaits. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses