Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

"Latio": Jūlijā sērijveida dzīvokļu cenas kritušas par 3,3%; aug interese par īri

Jūlijā, turpinoties cenu kritumam, vidējā sērijveida dzīvokļu cena, salīdzinot ar jūniju, ir samazinājusies par 3,3%, sasniedzot 1160 eiro par kvadrātmetru, liecina "Latio" nekustamā īpašuma tirgus pārskata dati.

Tāpat uzņēmums novērojis, ka arvien vairāk cilvēku, kuri risina dzīvesvietas vajadzības jautājumu, svārstās starp to, vai mājokli pirkt vai īrēt. Liela daļa cilvēki, kas pagaidām nevēlas uzņemties kredītsaistības kā pircēji, atliek īpašuma iegādi un apsver iespēju mājokli īrēt.

"Latio" tirdzniecības speciālistu vērojumi rāda, ka īres tirgū ir palielinājies arī interesentu skaits, kuri vēlas pārdot nesenā pagātnē iegādātu īpašumu, jo ir kļuvis apgrūtinoši par to maksāt ikmēneša kredītaizdevumu. Tādējādi, ja viņiem izdodas atrast pircēju savam īpašumam, viņi no iegādātā mājokļa atbrīvojas un turpmāk izvēlas dzīvesvietu īrēt, turklāt šādos gadījumos mājokļu izīrētāji nereti esot gatavi slēgt līgumu uz ilgāku termiņu, nekā parasti.

"Vērojot šo īres tirgus tendenci, var secināt: ja tā turpināsies, tirgū pamazām varētu ienākt ilgtermiņa īres piedāvājumi un attīstīties tā dēvētie īres nami," uzskata "Latio" savrupmāju un dzīvokļu tirdzniecības nodaļas vadītāja Vija Gailīte.

Lai arī interese par mājokļu īri palielinās, īres maksas šobrīd vēl ir par augstu, samērojot ar potenciālo īrnieku maksātspēju, uzskata uzņēmums. Saskaņā ar "Latio" datiem, patlaban atšķirība starp piedāvājuma un pieprasījuma cenām īres dzīvokļiem Rīgas centrā ir 70–100 lati, jaunajos projektos un sērijveida ēkās – ap 30–50 latiem.

Rīgas mikrorajonos jūlijā kā vēlama īres cena vienistabas dzīvokļiem tika minēti 120–150 lati mēnesī, divistabu dzīvokļiem – 200-230 lati mēnesī, trīsistabu dzīvokļiem – ap 250 latiem mēnesī.

Rīgas tuvajā centrā, sākot no Vecrīgas līdz Bruņinieku ielai, kvalitatīvi, mēbelēti divu un trīs istabu dzīvokļi, tai skaitā jaunajos projektos, jūlijā tika pieprasīti par 350–420 latiem mēnesī, neskaitot komunālos maksājumus. Tālajā centrā, sākot no Matīsa līdz Pērnavas ielai, dzīvokļi īrei tiek meklēti par 270–320 latiem mēnesī, Pērnavas ielas apkārtnē – par 250–270 latiem mēnesī.

Jaunajos projektos Pārdaugavā divu un trīs istabu dzīvokļi īrei šobrīd tiek pieprasīti par 350–400 latiem mēnesī, Titurgā un Baložu rajonā – par 300–380 latiem mēnesī.

Ņemot vērā, ka daudzviet tipveida ēkās par komunālajiem maksājumiem nav iespējams norēķināties individuāli pēc skaitītāja principa, vērojams, ka potenciālie īrnieki patlaban nereti dod priekšroku mājokļu īrei jaunajos projektos, jo atšķirība mēneša izmaksās šajā gadījumā ir apmēram 100–200 lati, secina "Latio" speciālisti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses