Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

"Latio" laikus sagatavojusies krīzei, uzskata Šīns

"Latio" bija sagatavojies nekustamā īpašuma tirgus lejupslīdei, pirmdien intervijā žurnālā Lietišķā Diena saka "Latio" vadītājs Edgars Šīns.

"Mēs zinājām, ka tā būs, mēs tam gatavojāmies, pirms pusotra gada likvidējām visas savas nekustamā īpašuma pozīcijas, kas varētu būt riskantas. Pakalpojumu klāstā pielikām klāt "Metrum", zinot, ka īpašumu tirgus pagurs uz kādu laiku."

"Metrum" apgrozījums patlaban esot lielāks nekā "Latio" apgrozījums. "Tieši teritorijas plānošanas un zemes ierīcības speciālistiem šobrīd ir daudz darba, aug fotogrammetrija, beidzot šogad būs pieprasījums pēc precīziem karšu materiāliem, jo pēc grozījumiem Aizsargjoslu likumā applūstošās teritorijas kļuvušas par aktuālu tēmu. Mums ir pārliecība, ka pareizi esam noreaģējuši uz šo situāciju."

Kopumā saskaņā ar E.Šīna intervijā teikto "Latio" pazaudējis aptuveni 35% no tirdzniecības apjoma. Vērtēšanas apjomi palikuši iepriekšējā līmenī, mainījies uzsvars no dzīvojamā uz komercplatību segmentu.

Viņš intervijā žurnālam pieļauj, ka gaidāmi nekustamā īpašuma tirgotāju bankroti: "Domāju, ka daudzas kompānijas vienkārši klusiņām aizveras ciet, pat ne tik mazas. 5—10 cilvēki, tas Latvijai ir vērā ņemams uzņēmums. Desmit cilvēku kompānija uztur kādus 200 iedzīvotājus, dod viņiem iztiku. Vispār nekustamā īpašuma tirgus un attīstīšana ir īpaši ar to, ka ģenerē ļoti daudz darbavietu. Viena darbavieta mūsu segmentā rada vismaz piecas darbavietas tautsaimniecībā. Tāpēc krituma tendence ir ļoti svarīga — ja tiks pieļauta tālāka lejupslīde, radīsies reālas problēmas. Mūsu industrija rada darbu celtniekiem, arhitektiem, projektētājiem, konstruktoriem, būvmateriālu ražotājiem un tirgotājiem, interjera speciālistiem un detaļu piegādātājiem."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses