Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

"Latio": sērijveida dzīvokļu vidējā cena Rīgā aprīlī kāpusi par 1%

Rīgas sērijveida dzīvokļu vidējā cena aprīlī salīdzinājumā ar martu pieaugusi par 1% un bija 568 eiro kvadrātmetrā, liecina _Latio _tirgus pārskata dati.Martā sērijveida dzīvokļu vidējā cena salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi bija pieaugusi par 2%.

Gada laikā dzīvokļu vidējā cena augusi par 2,3%, secina Latio, savukārt pēdējo astoņu mēnešu laikā tā ir palielinājusies par 13,6%. 2009.gada septembrī pēc divus gadus ilgušā krituma padomju gados būvēto dzīvokļu vidējā cena atkal pieauga un bija 500 eiro par kvadrātmetru.

Latio tirgus analītiķis Māris Grīnbergs sērijveida dzīvokļu vidējās cenas kāpuma tendence vērtē kā stabilu, jo pēdējo astoņu mēnešu laikā izmaiņas notikušas tikai uz augšu, krituma nav bijis. Dzīvokļu cenu kāpums viņš galvenokārt saista ar attiecīga piedāvājuma samazināšanos. Pēc uzņēmuma datiem, turpina sarukt mazākas platības un lētāku sērijveida dzīvokļu piedāvājums, jo šos mājokļus, atjaunojoties aktivitātei nekustamā īpašuma tirgū, iegādājās vispirms.

Darījumu apjoms nedaudz ir palielinājies, tomēr kopumā tas ir pagājušā gada vidējā līmenī. Aprīlī cilvēku aktivitāte un interese par mājokļu iegādi ir augusi- gan, iestājoties pavasarim, cilvēki, kas nolēmuši mainīt savus dzīves apstākļus un finansiāli to var atļauties, sāk vairāk interesēties par dzīvokļu vai māju piedāvājumu, gan arī bankas biežāk nekā iepriekš ir gatavas finansēt mājokļu iegādi.

Salīdzinājumā ar martu aprīlī samazinājies dzīvokļu piedāvājums par cenu no 10 000 līdz 25 000 eiro, bet pieaudzis dzīvokļu piedāvājums par cenu no 60 000 līdz 100 000 eiro. Otrajā kategorijā lielākoties ir jauno projektu dzīvokļi. Stabils piedāvājums saglabājies dzīvokļiem par cenu no 25 000 līdz 50 000 eiro, liecina Latio dati.

Lielākais vidējās cenas kāpums aprīlī bijis 119.sērijas māju trīs un četru istabu dzīvokļiem Purvciemā un Zolitūdē, kā arī 602.sērijas māju vienas un divu istabu dzīvokļiem Pļavniekos, Mežciemā, Imantā un Vecmīlgrāvī. Lielākais cenas kritums – Hruščova laika māju dzīvokļiem Ziepniekkalnā un Sarkandaugavā.

Pēc uzņēmuma datiem, labā tehniskā stāvoklī esošu sērijveida dzīvokļu cenas tādos mikrorajonos kā Purvciems, Pļavnieki un Zolitūde vienistabas dzīvokļiem aprīlī bija 21 000 – 30 000 eiro, divu istabu dzīvokļiem – 30 000 – 36 000 eiro, trīs istabu dzīvokļiem – 34 000 – 45 000 eiro, četru istabu dzīvokļiem – 39 000 – 56 000 eiro. No Rīgas centra attālākos mikrorajonos, piemēram, Vecmīlgrāvī un Bolderājā, dzīvokļu cenas ir vidēji par 20–30% zemākas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kad klasiskā reklāma nav variants, jādomā radoši

Dzīvojot dinamiskās konkurences apstākļos, kur auditorijas uzmanība ir augstvērtīga deficīta prece, par kuru notiek nepārtraukta cīņa, uzņēmumiem un to zīmoliem ir vitāli svarīgi prast izcelties ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses