Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Latvijā iedzīvotāji kļuvuši prasīgāki, izraugoties jaunu mājokli

Latvijā iedzīvotāji kļuvuši prasīgāki, izraugoties sev jaunu mājokli, norādīja eksperti pirmdien organizētajā diskusijā par mājokļu tirgu valstī.

Kompānijas "Coral group" vadītāja Milāna Skumbiņa stāstīja, ka pēdējā laikā klienti pirms īpašuma iegādes ļoti izvērtē mājokļa kvalitāti, ņem vērā nekustamā īpašuma atrašanās vietu, tā iespējamo cenu nākotnē un citus faktorus. "Iedzīvotāji pašlaik pārdomā un ļoti rūpīgi izvēlas nekustamo īpašumu pirms darījuma noslēgšanas," sacīja eksperte.

Viņa norādīja, ka, komunicējot ar klientiem, jādzird dažādi viedokļi - daļa uzskata, ka pašlaik attiecībā uz nekustamā īpašuma iegādi jānogaida, bet citi pauž pretēju nostāju.

Arī "Sampo bankas" valdes loceklis Lauris Ozoliņš diskusijā atzina, ka pašlaik nekustamo īpašumu tirgū ir plašs piedāvājuma klāsts ar mājokļiem un, izraugoties jaunu nekustamo īpašumu, klients palicis izvēlīgāks, vērtējot ne tikai mājokļa atrašanās vietu, kvalitāti, bet arī apkalpošanas servisu.

Attīstītāja "Dzimtā sēta" pārdošanas departamenta vadītāja Signe Saliete arī apliecināja, ka tagad potenciālais pircējs ir mainījies - kļuvis gudrāks, prasīgāks un rindā pēc mājokļa vairs nestāv. Viņa informēja, ka iedzīvotājiem interese par jauniem mājokļiem ir saglabājusies un cilvēki nāk un apskata nekustamos īpašumus.

Pēc "DnB NORD Bankas" Pārdošanas vadības pārvaldes vadītāja Ilmāra Vamža teiktā, pēdējo mēnešu statistika liecina, ka cilvēki nekustamos īpašumus pērk un interese pēdējā laikā ir pieaugusi. Tajā pašā laikā viņš uzsvēra, ka iedzīvotājiem ir jāsaprot, ka pilnīgi par velti nekustamie īpašumi nebūs nekad.

Savukārt "SEB bankas" galvenais ekonomists Andris Vilks diskusijā norādīja, ka iedzīvotājiem, kuriem nepieciešams jauns mājoklis un ir attiecīgie līdzekļi, situācija jāizmanto un nekustamais īpašums jāiegādājas, piebilstot, ka nav pamata cerēt, ka īpašumiem cenas nokritīsies vēl par 30-50%. Tiem, kam ir iespējas iegādāties mājokli, Vilks iesaka to darīt tuvāko mēnešu laikā.

Tajā pašā laikā attīstītāja "Averts" direktors Guntars Kramēns par iespējamo variantu, lai izietu no pašreizējās situācijas nekustamo īpašumu tirgū, uzskata īres tirgu vai īres tirgu ar izpirkuma tiesībām, kas ļautu attīstītajiem izdzīvot un iziet no tagadējās situācijas.

Diskusiju rīkoja žurnāls par dzīvi jaunajos projektos "Kur Dzīvot..." sadarbībā ar Rīgas domes Uzņēmējdarbības koordinācijas centru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses