Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

"Latvijas Pasts" gatavojas nojaukt ēku Stacijas laukumā

Latvijas pasta kompānija "Latvijas Pasts" (LP) gatavojas nojaukt ēku Stacijas laukumā - LP ir izsludinājusi konkursu par tiesībām izstrādāt ēkas nojaukšanas būvdarbu tehnisko projektu, saskaņot to un veikt nojaukšanas darbus.

Presē publicētajā LP paziņojumā teikts, ka konkursā par ēkas Stacijas laukumā 1, Rīgā, nojaukšanu jāpiesakās līdz 23.augustam. Pretendentiem nedrīkst būt nodokļu un valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu parādu, tas nedrīkst būt maksātnespējīgs vai likvidācijas procesā un tā apgrozījumam trīs iepriekšējos gados kopumā ir jābūt vismaz četriem miljoniem latu.

Aģentūra BNS jau rakstīja, ka LP konkursā zemes gabala Stacijas laukumā nomas tiesības uz 49 gadiem no "Latvijas Pasta" ieguva uzņēmums "Attīstības aģentūra", kas tur plāno būvēt aptuveni 30 tūkstošu kvadrātmetru plašu viesnīcu, biroju un tirdzniecības ēku kompleksu, kura attīstībā varētu investēt 30-40 miljonus latu.

Latvijas Arhitektu savienība ir izsludinājusi konkursu par jaunās darījumu iestādes labāko arhitektūras projekta skiču risinājumu. Paziņojumā par konkursu teikts, ka darbus var iesniegt līdz 1.augustam.

LP vadība iepriekš informēja, ka par ilgtermiņa nomas tiesībām "Attīstības aģentūrai" "Latvijas Pastam" jāsamaksā vienreizējā maksa četru miljonu latu apjomā, kā arī ikgadējā nomas maksa - vairāk nekā 200 tūkstoši latu gadā. Pašreiz uz zemes esošā ēka tiks nojaukta.

LP ēka Stacijas laukumā ekspluatācijā nodota 1965.gadā, tās platība ir 13 tūkstoši kvadrātmetru, no kuras mazāk nekā desmito daļu "Latvijas Pasts" izmanto pasta nodaļas vajadzībām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses