Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

"Latvijas tilti": Uzņēmums nav iesaistīts nelikumīgā uzņēmējdarbībā

A/s "Latvijas tilti" kategoriski noliedz vairākos medijos publicēto informāciju par uzņēmuma līdzdalību nelikumīgā uzņēmējdarbības veikšanā, teikts uzņēmuma valdes priekšsēdētāja Sergeja Brovkina paziņojumā.

Kompānija norāda, ka tā "ļoti skrupulozi izturas pret savu darījumu partneru izvēli, un visi finanšu pārskati tiek veikti stingrā saskaņā ar Latvijas Republikas likumdošanas prasībām un standartiem". S.Borovkins paziņojumā uzsver, ka uzņēmumam ir "ilggadēja darbības vēsture un nevainojama lietišķā reputācija".

Uzņēmums norāda, ka tas "patur tiesības asi reaģēt uz jebkuru negodprātīgu un bezatbildīgu nepārbaudītas informācijas izmantošanas epizodi un gadījumu, jo tas var radīt ievērojamus zaudējumus gan reputācijai, gan kompānijas un tās akcionāru īpašuma interesēm."

Par "Latvijas tiltu" saistību ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) atklāto noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanas shēmu, kurā legalizēti 13,6 miljoni latu, trešdien ziņoja vairāki mediji. Tika nosaukti arī SIA “Uzņēmējs,” SIA “Eiropas apavi”, SIA “Mangross” un SIA “Baltijas servisa grupa 98”.

VID ne apstiprināja, ne noliedza izskanējušo firmu saistību ar vērienīgo naudas atmazgāšanas shēmu, savukārt vairāki no minētajiem uzņēmumiem šo saistību noliedza.

"Latvijas tilti" ir vieni no Dienvidu tilta būvētājiem.

Kā rakstīts, VID Finanšu policija atklājusi noziedzīgi iegūtās naudas legalizēšanas shēmu, kurā pērn četros mēnešos legalizēti 13,6 miljoni latu. Shēmā varētu būt iesaistīti vairāk nekā 160 uzņēmumu. Pēc VID sniegtās informācijas, pamatā noziedzīgā grupējuma pakalpojumus izmantojuši būvniecības nozarē strādājoši uzņēmumi, tajā skaitā uzņēmumi, kuru pamatdarbība ir saistīta ar tiltu būvniecību un apsaimniekošanu. Ievērojamas naudas summas ir pārskaitītas arī no citās nozarēs strādājošiem uzņēmumiem, piemēram, apavu tirdzniecības jomā. Iepriekš Finanšu policijas pārvalde atzina, ka uzņēmumi esot Latvijā pietiekami pazīstami.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses