Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Līdz ar apledojušiem ceļiem negadījumu skaits audzis par 60%

Pirmajā sala nedēļā būtiski palielinājies saņemto KASKO un OCTA apdrošināšanas atlīdzību pieteikumu skaits par transportlīdzekļu bojājumiem, kas radušies apledojuša ceļa seguma dēļ, stāsta ERGO pārstāve Karīna Puga.

Lielākā daļa notikušo ceļu satiksmes negadījumu (CSNg) KASKO apdrošināšanas veidā vērtējami kā maznozīmīgi - nodarītajam bojājumam nepārsniedzot 100 latu, kas iekļaujas pašriska limitā.

ERGO norāda, ka vismaz 50% gadījumu no notikušajiem CSNg varētu izvairīties, ja automobiļu īpašnieki savlaicīgi būtu sagatavojoši transportlīdzekļus atbilstoši ziemas periodam raksturīgiem laika apstākļiem, kā arī ievērot ziemas periodam piemērotu braukšanas stilu.

"Līdz ar sala iestāšanos palielinājies to ceļu satiksmes negadījumu skaits, kas izraisīti saistībā ar apledojušu ceļu, tajā skaitā "melno ledu", kas ievērojami palielina risku zaudēt kontroli pār transportlīdzekli. Nereti ceļu satiksmes negadījumos vainojami arī paši autovadītāji, piemēram, transportlīdzekļiem laikus nav nomainītas vasaras riepas uz ziemas, vai tās tiek lietotas ar nodilušu protektoru - tādā gadījumā OCTA apdrošinātājs var regresa kārtībā vērsties pret negadījumu izraisījušā transportlīdzekļa īpašnieku. Tāpat netiek ievērota ceļu satiksmes noteikumos norādītā distance starp priekšā braucošo transportlīdzekli, rezultātā radot nenozīmīgus, bet nepatīkamus ceļu satiksmes negadījumus," stāsta ERGO pārstāvis Ivars Vismanis.

Līdzās paaugstinātam riskam, ko ziemas periodā ietekmē laikapstākļi, bieži negadījumu ietekmējis arī cilvēciskais faktors - transportlīdzekļa vadītāja pieredzes trūkums, neuzmanība, laikapstākļiem un ceļa stāvoklim neatbilstošs izvēlētais braukšanas ātrums un stils. Saskaņā ar apdrošināšanas sabiedrības ERGO apkopoto statistiku ievērojami biežāk ceļu satiksmes negadījumus izraisa autovadītāji, kuru autovadītāja stāžs ir līdz 2 gadiem.

Ivars Vismanis atzīmē, ka ziemas periodā CSNg visbiežākie cēloņi ir nekvalitatīvs ceļa segums, ar dziļām vai asām zem sniega kārtas nepamanāmām bedrēm vai risēm, tāpat gada laikam neatbilstošas vai nekvalitatīvas riepas, kā arī pārāk mazas distances ievērošana līdz priekšā braucošam transportlīdzeklim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Brauc pie kaimiņiem

Mūsu valstī tūrisma industrija atgūstas lēnāk nekā Igaunijā.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses