Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Liepājā nodod ekspluatācijā "Cemex" cementa termināļa pirmo kārtu

Liepājas ostā ekspluatācijā nodota SIA ''Cemex'' cementa termināļa pirmā kārta – importa terminālis, informēja kompānija.

Projekts, kas top sadarbībā ar Liepājas ostas kompāniju a/s ''Liepājas osta LM'', ir daļa no "Cemex" termināļu tīkla. Projekta kopējās investīcijas ir 9,7 miljoni eiro, no kuriem "Cemex" investējis 7,2 miljonus eiro.

Cementa termināļa būvniecība Liepājas ostas 14.piestātnē uzsākta pagājušā gada novembrī. Termināļa pārkraušanas jauda sasniedz 250 tonnas cementa stundā.

Pašlaik turpinās termināļa otrās kārtas – eksporta termināļa izbūve, kuru plānots nodot ekspluatācijā septembrī. Liepājas ostā cementu no Brocēnu cementa rūpnīcas nogādās pa dzelzceļu, automatizēti pārkraus kuģos un klientiem nogādās pa jūras ceļu. Pēc otrās kārtas pabeigšanas termināļa pārkraušanas jauda veidos 500 000-800 000 tonnu cementa gadā.

Kā norāda kompānija, termināls ir automatizēts, tas aprīkots ar pneimatisko izkraušanas un iekraušanas sistēmu, kas garantē klusu, tīru, videi un cilvēkiem drošu pārkraušanas darbu. 

''Cemex'' ir dibināts 1906.gadā un patlaban ir kļuvis par vienu no trīs pasaules lielākajiem cementa ražotājiem, kā arī ir pasaules betona piegādātāju līderu vidū. ''Cemex'' ražo un izplata savu produkciju vairāk nekā 50 pasaules valstīs. 2005.gadā, iegādājoties starptautisko celtniecības materiālu piegādātāju uzņēmumu "RMC Group o.l.c.", ''Cemex'' kļuva par cementa ražotnes Brocēnos īpašnieku. Pašlaik blakus esošai rūpnīcai tiek būvēta jauna cementa rūpnīca, izbūvēti pievedceļi, rekonstruēta esošā un veidota jauna dzelzceļa infrastruktūra produkcijas nogādāšanai līdz Liepājas ostai

"Cemex" jaunās rūpnīcas projekta kopējās investīcijas sasniedz 240 miljonus eiro, to plānots nodot ekspluatācijā 2009.gada sākumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Paaudzes krāj atšķirīgi

Pēdējos gados Baltijas valstīs privātpersonu veiktie investīciju apjomi ir auguši gan ieguldītāju skaita, gan iemaksāto apjomu ziņā. Investīciju jomā paaudžu izvēlēs gan pastāv būtiskas atšķirības.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses