Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Moller koncerns pats vēlas pārņemt VW izplatīšanu Latvijā

Volkswagen importētājs SE Moller Baltic Import ir lauzis līgumu ar ilgadīgo Volkswagen markas dīleri SIA Auto Īle un Herbst.

Līgums lauzts, pamatojot to ar sistēmiskiem pārkāpumiem no partnera puses, tostarp nelegālu reeksportu lielos apmēros. Par to speciāli sarīkotā preses konferencē informēja Moller Baltic Import izpilddirektors Birgers Skjelvīks, precizējot, ka tiek lauzts Volkswagen vieglo pasažieru auto dīlera līgums, raksta db.lv.

Vienlaikus Moller Baltic Import pārstāvis norādīja, ka līdz 26. martam SIA Auto Īle un Herbst tiek dots laiks, lai izpildītu ar klientiem iepriekš noslēgtās saistības un izpildītu piegādes līgumus. Turklāt SIA Auto Īle un Herbst joprojām būšot VW oficiālais vieglo pasažieru auto servisa partneris, kā arī VW komerctransporta oficiālais pārstāvis.

"Neslēpšu, ka iepriekš esam bieži tikušies un aizrādījuši Auto Īle un Herbst vadībai par milzīgajiem reeksporta apmēriem, taču arī pēc vairākkārtējām pārrunām nekas nav mainījies. Šāda rīcība ir pretrunā gan ar noslēgto līgumu, gan ar vispārpieņemtām biznesa ētikas normām. Diemžēl vienreiz tam bija jāpieliek punkts," stāsta B. Skjelvīks.

Pagaidām Moller Baltic Import pārstāvis vēl nevarēja atbildēt uz jautājumu, vai tiks meklēts jauns sadarbības partneris līdz šim Auto Īle un Herbst aizņemtajā tirgus segmentā Rīgā un Vidzemē un kad tas varētu notikt.

"Atklāti varu pateikt, ka es neesmu vienīgais, kas ārpus valsts robežām pārdod VW markas automašīnas, jo līdzīgi rīkojas arī kolēģi Igaunijā un Lietuvā. Tikpat labi ar līdzīgām sankcijām reģionālais importētājs varēja vērsties arī pret VW dīleriem kaimiņu valstīs, taču šoreiz par upura jēru tiku izraudzīts es. Man ir grūti komentēt Volkswagen rūpnīcas nostāju, taču, kas attiecas uz importētāju darbības stilu, tad varu teikt, ka tas ir izteikti destruktīvs un nav ne mazākās vēlmes situāciju atrisināt dialoga ceļā. Kā zināms, norvēģu Moller Group nulle kā ir pārņēmusi Kittner grupai iepriekš piederošos SIA Motors Latvia Rīgā un SIA Venta Motors Ventspilī, tādējādi norvēģiem vajag nogludināt ceļu saviem jaunajiem dīleriem, tostarp arī Moller Lidosta dīlerim, kas darbu sāka 2011. gada nogalē," sašutumu pauda M. Īle.

2011. gada nogalē Konkurences padome (KP) nolēma atļaut Norvēģijas automašīnu mazumtirgotājam Moller Group piederošajam uzņēmumam Moller Auto Baltic no Vācijas uzņēmuma Kittner Group iegādāties Motors Latvia un Venta Motors.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Brauc pie kaimiņiem

Mūsu valstī tūrisma industrija atgūstas lēnāk nekā Igaunijā.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses