Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

"Mono" holdinga īpašnieki Daugavpilī iecerējuši 15 miljonus eiro vērtu viesnīcas rekonstrukciju

"Mono" holdinga īpašnieki Mihails Uļmans un Aleksandrs Babenko iecerējuši realizēt rekonstrukcijas projektu bijušās viesnīcas "Paparde" vietā Daugavpilī 15 miljonu eiro vērtībā, piektdien raksta Dienas Bizness (Db).

Projekta pasūtītājs ir SIA "Eko prime", kurā valdes priekšsēdētājs un īpašnieks, pēc Db vēstītā, ir A.Babenko.

Kaut viesnīca "Paparde" nopirkta teju pirms pusotra gada vēl funkcionējošā stāvoklī, miljonāru biznesa plāni iestrēguši, un ieilgusī rekonstrukcijas iecere viesnīcu pārvērtusi graustā, norāda laikraksts. Tagad projekts sakustējies un beidzot tiek atklātas konkrētākas tā aprises. "Par viesnīcas projekta perspektīvu runājot, ilgi pētījām šo reģionu un secinājām, ka Jauno Stropu rajons Daugavpilī salīdzināms ar Mežaparku Rīgā. Ja nemaldos, Jaunajos Stropos ir tikai viena viesnīca, un esam pārliecināti, ka varēsim piedāvāt labāku servisu," uzskata Eko prime valdes loceklis Vladislavs Blohins. M.Uļmans Db savus biznesa plānus komentēt nav vēlējies.

V.Blohins norādījis, ka, ņemot vērā pašreizējās būvniecības izmaksas, investīcijas projektā būtu nepieciešamas 15 miljonu eiro apmērā.

Kā vēsta Db, ēka un zeme prestižajā Daugavpils rajonā Eko prime īpašumā nonākusi jau vairāk nekā pirms gada, taču viesnīca slēgta vēl agrāk un kopš tā laika izdemolēta. Ēka pirkta par 198 360 latiem, bet zemes gabals 6659 kvadrātmetru platībā - par 30 290 latiem. Tādējādi kvadrātmetrs zemes Jauno Stropu rajonā, kur ir viena no dārgākajām zemēm pilsētā, izmaksājis vien 4,55 latus, norāda laikraksts.

Latio Daugavpils nodaļas vadītāja Ilona Bendika paudusi viedokli, ka tā ir neadekvāti zema cena šim rajonam. "Par platību 6000 kvadrātmetri 2007.gadā viens kvadrātmetrs varētu maksāt 22 latus. Darījuma cenas iemesls? Iespējams, izvairīšanās no nodokļu nomaksas," savu viedokli paudusi speciāliste. Savukārt V.Blohins, komentējot šo situāciju, skaidro, ka summa bijusi tik zema, jo esot jārēķinās, ka jāiegulda vēl citi līdzekļi rekonstrukcijā.

"Pašreiz ēka ir sabojāta, viss izpostīts. Vēl gads, un tā būs avārijas stāvoklī. Ēkai ir nepieciešama pārplānošana, visi komunikācijas tīkli jāveido no jauna. Savukārt labā stāvoklī ir jumta segums," situāciju raksturojis tehniskā projekta izstrādātāja SIA Attīstības grupa projektu direktors Fjodors Jefimovs.

Viesnīcu plānots būvēt pēc viesu nama koncepcijas, kas izplatīta Rietumos - vidējās klases tūristam, proti, ar virtuvēm numuros. Tai tiek plānotas trīs zvaigznes, kas ir tipiska kategorija viesu namiem, norāda laikraksts. Iecerēts izveidot 90 numurus.

Ēkai plānots uzbūvēt vēl ceturto stāvu un blakus - viesu namu. Tas tiks būvēts piebūves vietā, kuru plānots demontēt. Savukārt virs viena stāva piebūves, kur atradies naktsklubs, tiks piebūvēti vēl trīs stāvi. Kopumā viesnīcas lietderīgā platība pēc tehniskā projekta plānota 10 000 kvarātmetru apmērā, ietverot arī komercplatību, kas tiek paredzēta sabiedriskajiem pakalpojumiem, tai skaitā veikalam.

Objektam esot izstrādāts tehniskais projekts, bet to noraidījusi pilsētas būvvalde, tā kā ir jāizstrādā detālplānojums šai teritorijai saskaņā ar pilsētas teritoriālplānojumu, jo tā ietver mežu. Par detālplānojuma izstrādes nepieciešamību ieceres autori uzzinājuši tikai pirms 2-3 mēnešiem, norādījis V.Blohins. Detālplānojuma izstrāde varētu ilgt no deviņiem mēnešiem līdz gadam, kas nozīmē, ka celtniecība labākajā gadījumā varētu sākties 2009.gada rudenī. Paredzēts, ka tā ilgs pusgadu.

"Hotel Latgola" viesnīcas direktore Iveta Šašoka laikrakstam paudusi viedokli, ka jaunai viesnīcai Daugavpilī nav perspektīvas. Viņasprāt, tada varētu parādīties, kad Daugavpilī darbosies lidosta, Marka Rotko centrs un tiks atjaunots cietoksnis. Piemēram, viņas vadītā viesnīca patlaban plānojot piecus numuriņus iznomāt ofisa vajadzībām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses