Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

Noslēdzies arhitektu ideju konkurss par finanšu darījumu centra izveidi bijušās Rīgas Preču stacijas II teritorijā

Piektdien notiks Arhitektūras ideju konkursa noslēguma sēde saistībā ar plāniem Rīgā, bijušās Rīgas Preču stacijas II teritorijā, attīstīt multifunkcionālu - finanšu darījumu un dzīvesstila - centru.

Projekta komunikācijas konsultante Gunta Līne norādīja, ka piektdien būs iespējams iepazīties ar piedāvātajiem risinājumiem, kā arī uzzināt žūrijas vērtējumu un konkursa uzvarētāju darbu.

Kvartāla attīstībai izsludināts starptautisks arhitektūras ideju konkurss, kurā līdzās četriem lielākajiem arhitektu birojiem pasaulē piedalās arī divi Latvijas biroji. Konkursa dalībnieki ir "Gensler" un "Broadway Malyan" no Lielbritānijas, "Schaller Architekten" no Vācijas, VLA no Dānijas, kā arī NRJA un "Sīlis, Zābers un Kļava" no Latvijas.

Plānotās projekta izmaksas ir aptuveni 250 miljoni eiro (175,7 miljoni latu). Projektu atbalsta "Aizkraukles banka", bet tā atsevišķu daļu attīstībai tiks piesaistīti investori, stāstīja Līne.

"Paredzētā kvartāla attīstība ir Rīgai pilnīgi jauna koncepcija - attīstīt vidi, kur augsta līmeņa biroju centrs un moderna, dzīvīga publiskā telpa savstarpēji viena otru papildina, līdzīgi kā tas ir, piemēram, Rokfellera centrā Ņujorkā vai atjaunotajā "Canary Wharf" rajonā Londonā, kas ir gan pilsētas iedzīvotāju un viesu pievilkšanas punkts, gan biznesa centrs", projekta ideju raksturoja "Colliers International" vadošais partneris Baltijas valstīs un Baltkrievijā Mihails Morozovs.

Plānotais kvartāls atrodas 4,3 hektāru platībā starp Pulkveža Brieža, Hanzas, Skanstes un Sporta ielu. Kvartāla koncepciju izstrādājis "Colliers International" sadarbībā ar piesaistītajiem konsultantiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses