Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

PA noliedz, ka būtu pārdevusi Šķēles ģimenes uzņēmumam Andrejostas zemesgabalu

Privatizācijas aģentūra (PA) nav pārdevusi zemesgabalu Andrejostas ielā, Rīgā, 3384 kvadrātmetru platībā, un nav slēgusi pirkuma līgumu par šī zemesgabala pārdošanu nedz ar SIA Inpo 1, nedz ar SIA Rīgas jahtu centrs Andrejosta, nedz arī ar jebkuru citu juridisku vai fizisku personu, uzsvēra PA pārstāvis Guntis Kārkliņš.

SIA Rīgas jahtu centrs Andrejosta, kura lielākais īpašnieks ir ekspremjera Andra Šķēles ģimenes uzņēmums Inpo 1, pagājušā gada novembrī paklusām un "pa lēto" esot ticis pie vēl viena zemesgabala Andrejostas ielā, ziņo portāls Pietiek.com. Zemesgabals 3384 kvadrātmetru platībā izmaksājis 180 000 latu - kvadrātmetrs vērtīgās zemes Šķēles ģimenes uzņēmumam izmaksājis 53 latus.

Kārkliņš stāstīja, ka atbilstoši likuma prasībām un saskaņā ar PA valdes 2008.gada 29.jūlija lēmumu uz zemesgabala esošo ēku īpašniekam tika piedāvāts izmantot savas pirmpirkuma tiesības un privatizēt šo zemes gabalu par 1,55 miljoniem latu. Ēku īpašnieks Rīgas jahtu centrs Andrejosta nolēma pirmpirkuma tiesības neizmantot un atteicās iegādāties zemesgabalu.

"2010.gada 3.martā ēku īpašnieks informēja PA, ka vēlas iegūt zemesgabalu īpašumā atsavināšanas ceļā. Saskaņā ar Valsts un pašvaldību mantas atsavināšanas likumu valsts nekustamā īpašuma atsavināšanu organizē VAS Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ). Līdz ar to zemesgabala pārdošanas darbības veica un pirkuma līgumu slēdza VNĪ," akcentēja PA pārstāvis.

Kārkliņš sacīja, ka 2011.gada 25.jūlijā VNĪ informēja PA, ka pircējs ir veicis samaksu par zemesgabalu un lūdza izdarīt attiecīgas izmaiņas zemesgrāmatā, nostiprinot īpašumtiesības uz pircēja vārda.

Kā raksta Pietiek.com, valsts vienotās datorizētās zemesgrāmatas dati liecina, ka jau 2006.gadā Šķēles ģimenes uzņēmumam, pateicoties PA lēmumam, uz šo zemesgabalu nostiprinātas nomas tiesības līdz 2021.gadam. Savukārt pagājušā gada novembrī zemesgrāmatā reģistrēts darījums, kas bez lieka trokšņa noslēgts jau 2010.gada 16.decembrī - ar šo dienu datēts nomaksas pirkuma līgums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses