Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

papildināta - "Linstow" tiek pie bijušās pasta galvenās ēkas pārbūves projekta

Vairāku tirdzniecības centru apsaimniekotājs Linstow nolēmis iegādāties 75% SIA Attīstības aģentūra daļu, tādējādi uzņēmumam būs iespēja attīstīt bijušās Latvijas Pasta (LP) galvenās ēkas pārbūves projektu Rīgā, Stacijas laukumā, piektdien informēja Linstow.

Laikraksts Dienas Bizness (Db) vēsta, ka atlikušie 25% paliks būvuzņēmēja Gunta Rāvja īpašumā.

Šajā vietā Stacijas laukumā Attīstības aģentūra, ko LP 2006.gadā izvēlējās kā nomnieku šai teritorijai uz 49 gadiem, plāno veidot darījumu centru. Toreiz konkursā pieteicās arī Linstow, kam blakus pieder tirdzniecības centrs Origo. Tomēr, izvērtējot piedāvājumus, LP neizvēlējās Linstow. Toreiz gan arī izskanēja aizdomas, ka, pārdodot ēku, LP būtu ieguvis vairāk, nekā to iznomājot.

Turpmākās šī īpašuma attīstības aktivitātes koordinēs SIA Linstow Center Management (LCM).

G.Rāvis Db paudis viedokli, ka pašreizējā ekonomiskajā situācijā 75% kapitāldaļu pārdošana ir lietderīgs darījums. Tādējādi viņš iegūšot nopietnus biznesa partnerus. Darījuma summu puses vienojušās neatklāt, taču uzņēmējs ar to esot apmierināts.

Savukārt Linstow komentē, ka "rūpīgi plāno ieguldījumus un attīstību. Tas sniedz priekšrocības sarežģītā ekonomiskajā situācijā un ļauj turpināt attīstību ilgtermiņā".

Nule Skonto būve pabeigusi vecā pasta ēkas nojaukšanu, ziņo Db.

Šogad sabiedriskajai apspriešanai nodotā informācija liecina, ka Stacijas laukumā plānotās ēkas iecerētais augstums ir 6-7 stāvi, plānotā tirdzniecības telpu platība ir 10 000 kvadrātmetru, biroju un citu telpu platība - 33 300 kvadrātmetri, pazemes stāvvietas platība - 8000 kvadrātmetru. Iecerētas 190 pazemes autostāvvietas. Lielu interesi par sabiedrisko apspriešanu iedzīvotāji gan neizrādīja.

Atbildot uz Dienas jautājumiem, LCM valdes priekšsēdētājs Frode Gronvolds informēja, ka pašreizējā nekustamā īpašuma attīstības koncepcija tiek pārskatīta un uzņēmums redzot dažas konceputālas izmaiņas, lai optimizētu teritorijas izmantošanu, ņemot vērā iespējamos nomniekus nākotnē.

Galvenie projektētāja Depo projekts ierosinātie principi tiks saglabāti. Iecerēts, ka LCM pārņems projektēšanu un vadību un nākamā gada laikā veiks projektēšanas darbus. Reālā uzsākšana būšot atkarīga no tirgus situācijas, bet LCM plāns ir uzsākts pēc iespējas ātrāk.

Tāpat LCM meklēs iespēju savienot jauno īpašumu ar Origo, iecerēts paplašināt pazemes autostāvvietu, izveidot tirdzniecības platības un ofisus. Konkrētāks sadalījums tiks izlemts vēlāk.

Vaicāts, kad radās ideja par Linstow iesaistīšanos projektā, F.Gronvolds norādīja, ka uzņēmums ir ieinteresēts šajā projektā jau ilgu laiku, "patiesībā, jau kopš piedalīšanās konkursā pirms daudziem gadiem". Vēlāk uzņēmums izvērtējis vairākas iespējas, kā varētu vienoties ar Attīstības aģentūru. Ņemot vērā pašreizējo ekonomisko situāciju, šogad atrasts risinājums - iesaistīties uzņēmumā, nodrošinot kompetenci un finanses, kā arī realizējot sinerģiju starp abiem īpašumiem, kas projektu padara reālistiskāku un ātrāk ieviešamu.

(pievienots Linstow komenrārs pēdējās četrās rindkopās)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

 

Par sabiedrisko apspriešanu maza interese

FOTO: Latvijas Pasta ēkas vietā Rīgā plāno darījumu centru

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses