Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Par miljonu eiro tiek pārdota Drupu māja

Par vienu miljonu eiro (702 800 latiem) tirgū izlikta pagājušajā gadā Latvijas gada balvu arhitektūrā ieguvusī Drupu māja Liepājas rajona Sakas novadā. Drupu māju projektēja arhitektu birojs F.L.Tadao&Lukševics, arhitekts Uldis Lukševics. Mājas īpašnieks ir SIA Aldas Valks, kur U.Lukševicam pieder 25% uzņēmuma kapitāldaļu, bet 75% šī uzņēmuma valdes priekšsēdētājam Andrim Vītoliņam.

Māju veido aptuveni 200 kvadrātmetru liels ansamblis, no kura 80 kvadrātmetri ir pašās ēkas platība, tikpat liela ir arī terase, bet pārējo veido mūra sienas un gaismas instalācijas. Kopā ar ēku tiek pārdoti arī apmēram desmit hektāri zemes.

Kā tirgusdienai.lv skaidroja A.Vītoliņš, «tā māja tiešām ir skaista, un nebija viegli pieņemt lēmumu par pārdošanu, tomēr mums ir nepieciešami līdzekļi investīcijām citu projektu attīstīšanā». Ar citiem projektiem A.Vītoliņš domā turpat Liepājas—Ventspils šosejai pretējā pusē esošo vasaras māju ciematu Mākoņu brīvdienas.

Ar Drupu mājas pārdošanu nodarbojas nekustamo īpašumu kompānija Ober Haus. Pēc uzvaras Latvijas arhitektūras gada skatē, Drupu māja saņēmusi balvas arī arhitektūras konkursos Krievijā un Eiropā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses