Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Pašvaldības mājās saglabās līdzšinējo īres maksu

Pašvaldības dzīvokļu īrniekiem, kuri rindas kārtībā dzīvokļus saņēmuši kā palīdzību dzīvokļa jautājuma risināšanai, arī turpmāk tiks saglabāta līdzšinējā īres maksa - 45 santīmi par vienu kvadrātmetru.

Šādu īres maksu plānots noteikt tajās pašvaldības mājās, kurās vairāk nekā puse no dzīvokļiem ir izīrēti cilvēkiem, kuri bija stāvējuši dzīvokļu rindā. Lielākoties tās ir SIA Rīgas pilsētbūvnieks apsaimniekotās mājas.

Ir sagatavots Rīgas domes lēmumprojekts par īres maksas noteikšanu pašvaldības mājās, un otrdien to plānots izskatīts domē. Šāda īres maksa par vienu kvadrātmetru SIA Rīgas pilsētbūvnieks apsaimniekotajās mājas ir jau kopš 2007. gada.

Citāda kārtība īres maksas noteikšanā ir tajās dzīvojamajās mājās, kur lielākā daļa dzīvokļu ir privatizēti, un ir tikai daži īres dzīvokļi. Šajās mājās gan apsaimniekošanas, gan īres maksu, atkarībā no dzīvojamās mājas pārvaldīšanas izdevumiem, aprēķinās attiecīgās dzīvojamās mājas pārvaldnieks. Tas nozīmē, ka vienā mājā dzīvojošie dzīvokļu īpašnieki un īrnieki maksās vienādi lielus mājas uzturēšanas izdevumus.

Taču, ja dzīvoklis ir mājā, kas atrodas uz citam īpašniekam piederošas zemes, atsevišķa pozīcija proporcionāli aizņemtās dzīvojamās telpas platībai būs uzrādīta arī zemes nomas maksa. Lielākā likme par zemes nomu var būt 6% no kadastrālās vērtības, ja dzīvokļu īpašnieki nevar vienoties ar zemes īpašnieku par nomas maksu. Šo maksājumu lielums nav pašvaldības kompetencē, jo tas ir atkarīgs no tā, kādas kadastrālās vērtības ir noteicis Valsts zemes dienests.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses