Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Pērn būvniecības izmaksas pieaugušas par 14,4%

Pagājušajā gadā salīdzinājumā ar 2007.gadu būvniecības izmaksas Latvijā vidēji pieaugušas par 14,4%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati.

Visstraujāk pieauga strādnieku darba samaksa - par 23,6%. Izmaksas mašīnu un mehānismu uzturēšanai un ekspluatācijai palielinājās par 15,8%, būvmateriālu cenas - par 3,6%.

Vislielākais būvizmaksu pieaugums bija vērojams biroju ēku renovācijā - par 19,6%. Savukārt zemākais izmaksu pieaugums bija ģimenes māju un viesnīcu būvniecībā, kur izmaksas cēlās attiecīgi par 7,6 un 9,1%.

Pagājušā gada ceturtajā ceturksnī salīdzinājumā ar 2007.gada attiecīgo ceturksni būvniecības izmaksas Latvijā palielinājās vidēji par 8,1%. Strādnieku darba samaksa un izmaksas mašīnu un mehānismu uzturēšanai un ekspluatācijai pieauga attiecīgi par 10,3% un 10,1%, būvmateriālu cenas - par 2,2%.

Vislielākais būvizmaksu pieaugums bija vērojams biroju ēku renovācijā - par 9,3%, kā arī transporta objektu būvē - par 8%. Savukārt zemākais izmaksu pieaugums bija ģimenes māju un viesnīcu būvniecībā, kur tās cēlās attiecīgi par 2,5% un 3,8%.

Savukārt salīdzinājumā ar pērnā gada trešo ceturksni ceturtajā ceturksnī būvniecības izmaksas samazinājās vidēji par 2,4%. Būvmateriālu cenas un strādnieku darba samaksa saruka attiecīgi par 3% un 2,8%.

Visstraujāk izmaksas kritās pazemes maģistrālo cauruļvadu izbūvē - par 3,6%, kā arī ģimenes māju un viesnīcu būvniecībā - par 2,9%. Mašīnu un mehānismu uzturēšanas un ekspluatācijas izmaksas palielinājās par 0,7%.

Saskaņā ar CSP datiem 2007.gadā salīdzinājumā ar 2006.gadu būvniecības izmaksas Latvijā vidēji cēlās par 26,2%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses