Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

Pētījums: Rīga joprojām būs "gards kumoss" nekustamo īpašumu investoriem

Lai gan nekustamo īpašumu cenas Rīgā pēdējos gados ir ļoti krasi cēlušās, tuvākajā desmitgadē Latvijas galvaspilsēta būs viena no vietām Eiropā, kur nekustamo īpašumu investori var nopelnīt visvairāk.

Tā raksta britu avīze "Daily Telegraph", atsaucoties uz respektablās starptautiskās nekustamā īpašuma kompānijas "Knight Frank" pētījumu.

Pētījumā par 20 Eiropas pilsētām, kurās nākamajā desmitgadē varēs gūt lielāko peļņu no ieguldījumiem nekustamajā īpašumā, Rīgai atvēlēta otrā vieta pēc Rumānijas galvaspilsētas Bukarestes.

Kā vienu objektiem, kurā būtu izdevīgi ieguldīt Rīgā, pētnieki min mājokļus vērienīgajā topošajā dzīvojamo māju kompleksā "Aurora Park Residence", norādot uz viņu skatījumā pievilcīgajām mājokļu cenām, kas sākas no 148 tūkstošiem britu sterliņu mārciņu (148 300 latiem).

Par gardiem kumosiem investoriem pētījumā atzītas arī Igaunijas galvaspilsēta Tallina un Lietuvas galvaspilsēta Viļņā, kurām atvēlēta attiecīgi trešā un ceturtā pozīcija.

Veidojot investīcijām pievilcīgāko pilsētu reitingu, pētnieki izvērtēja visas lielākās Eiropas pilsētas un vadījās no tādiem faktoriem kā iekšzemes kopprodukts, nodarbinātība, izmaiņas iedzīvotāju ienākumos un ekonomiskā stabilitāte.

"Sarakstā tika iekļautas pilsētas valstīs, kuras spraigi attīstās, lai atbilstu Eiropas Savienības valsts statusam. Ikreiz, kad kāda no valstīm iestājas ES, tās nekustamā īpašuma tirgū cenas strauji ceļas. Tā bija arī tad, kad par bloka dalībniecēm kļuva Īrija un Portugāle," intervijā laikrakstam sacīja "Knight Frank" mājokļu pētījumu nodaļas vadītājs Laiems Beilijs.

Pēc viņa teiktā, pētījumā biznesa cilvēki gan netiekot mudināti aizmirst par tādām pilsētām kā Parīze un Barselona un steigties investēt, piemēram, Rīgas nekustamajos īpašumos.

"Mēs nesakām - dodieties drīzāk uz Rīgu, nevis uz Barselonu. Mēs vienkārši izgaismojam jaunās ES valstis, jo tās ir vietas, kur nākamajos desmit gados koncentrēsies augsta nodarbinātība un ekonomikas pieaugums," klāstīja Beilijs.

Viņš arī apgalvoja, ka 20 sarakstā iekļautajās pilsētās varot nopelnīt vismaz 6-7% gadā. "Vairākās pilsētās peļņa var būt vēl lielāka, viss atkarīgs no ekonomikas pieauguma un valsts investīcijām," stāstīja Beilijs.

"Ja vēlaties nopelnīt nopietnu naudu no nekustamā īpašuma ārvalstīs un esat gatavs riskam, lieciet savu likmi uz Austrumeiropas valstu galvaspilsētām," publikācijā mudina "Daily Telegraph".

20 labākās Eiropas pilsētas nekustamā īpašuma investoriem "Knight Frank" skatījumā:

1. Bukareste

2. Rīga

3. Tallina

4. Viļņa

5. Varšava

6. Bratislava

7. Prāga

8. Budapešta

9. Dublina

10. Londona

11. Stokholma

12. Helsinki

13. Atēnas

14. Madride

15. Oslo

16. Mančestera

17. Birmingema

18. Amsterdama

19. Barselona

20. Parīze

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses