Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Plāno izmaiņas būvniecības ieceru publiskās apspriešanas kārtībā

Ekonomikas ministrija (EM) rosina veikt vairākas izmaiņas būvniecības ieceru publiskās apspriešanas kārtībā.

Kā skaidro EM, praksē konstatēts, ka būvniecības ieceres publiskās apspriešanas laikā personas izsaka atbalstu būvniecības iecerei vai to noraida, kā rezultātā bieži vien pašvaldības dome pieņem lēmumu par būvniecības ieceres neatbalstīšanu. Tas savukārt ir pretrunā publiskās apspriešanas mērķim -  saskaņot sabiedrības un būvniecības ieceres ierosinātāja intereses, uzskata EM.

Tādēļ ministrija rosina noteikt, ka pašvaldībai, izvērtējot publiskās apspriešanas rezultātus, ir tiesības koriģēt būvniecības ieceri vai atbalstīt to bez korekcijām. Būvniecības ieceres koriģēšana faktiski nozīmētu, ka var tikt koriģēta būves novietne, būvapjoms vai funkcijas.

Tāpat secināts, ka personām, kas piedalās publiskajā apspriešanā un izsaka savu viedokli par būvniecības ieceri, patlaban nav reālas iespējas ietekmēt pašvaldības pieņemto lēmumu. Tomēr atbilstoši Administratīvā procesa likumam šīs personas ir atzīstamas par administratīvā akta adresātiem un var lēmumu pārsūdzēt tiesā, ja viņu viedoklis nav ņemts vērā. Tādēļ EM rosina noteikt, ka personas, kuru viedoklis par būvniecības ieceri nav ņemts vērā, ir tiesīgas pārsūdzēt lēmumu Administratīvajā rajona tiesā.

Ministrija izstrādājusi attiecīgus grozījumus Ministru kabineta noteikumos Nr.331 "Paredzētās būves publiskās apspriešanas kārtība", kas ceturtdien nodoti starpinstitūciju saskaņošanai. Plānots, ka jaunās normas noteikumos stāsies spēkā šā gada 1.jūlijā. Ar grozījumiem var iepazīties EM interneta mājas lapā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses