Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

"Rent In Riga": Būtisks komerctelpu nomas maksu kritums nav gaidāms

Tuvākajā nākotnē joprojām būs jūtams spiediens uz komerctelpu nomas maksu, tomēr būtiska tās samazināšanās vairs nav gaidāma, jo ir sasniegta zināma stabilitāte, tā savā apskatā par komerctelpu nomu vasaras sezonā norāda īres un nomas operators "Rent In Riga".

Kompānija skaidro, ka telpu iznomātāji, kurus neierobežo kredītsaistības, jau līdz šim nomas maksu nav būtiski samazinājuši, jo ir gatavi gaidīt maksātspējīgus nomniekus. Savukārt tie saimnieki, kuriem nepieciešams pēc iespējas ātrāk atrast nomniekus, ir gatavi nomas maksu samazināt pat līdz 30%.

Pēc uzņēmuma aplēsēm, laika posmā no jūnija līdz augustam salīdzinājumā ar šā gada pavasara mēnešiem komerctelpu nomas maksas atkarībā no segmenta sarukušas par 5–20%.

"Rent In Riga" speciālists Jānis Lipša norāda, ka, samazinoties mazumtirdzniecības apgrozījumam, daudzi uzņēmēji ir spiesti meklēt lētākus birojus vai apsvērt mazāku un ekonomiskāku tirdzniecības platību izvēli. Jauna tendence, kas parādījusies šī gada vasarā, ir tirgotāju izvēle pārnest tirdzniecību pilnībā uz interneta vidi, tādējādi atbrīvojot izmantotās tirdzniecības platības un ietaupot līdzekļus.

Vērtējot telpu piedāvājumu, uzņēmums secinājis, ka vasaras sezonā salīdzinājumā ar laika posmu pirms gada tas ir palielinājies par 71%. Pavasarī šis rādītājs bija vēl iespaidīgāks un sasniedza 121%, norāda kompānija. Ņemot vērā atvaļinājumu sezonu, piedāvājums vasarā attiecībā pret pavasari ir nedaudz sarucis – par 6%.

Ekonomiskās situācijas pasliktināšanos apliecina arī noslēgto komerctelpu nomas darījumu samazināšanās, norāda "Rent In Riga". Vasarā salīdzinājumā ar pavasari darījumu skaits sarucis par 12%, bet salīdzinājumā ar pagājušā gada vasaru – par 31%. Darījumu apjoma samazināšanās aizsākās jau pavasara mēnešos, kad attiecībā pret ziemu šis rādītājs saruka par 4%.

Komerctelpu nomas tirgū daudz asāk nekā mājokļu īres tirgū jūtama kopējās ekonomiskās situācijas ietekme. Lai gan ir pieaudzis jauno biroja ēku skaits, arvien biežāk jaunus nomniekus meklē jau ilgāku laiku apritē esošu telpu īpašnieki, kuri no esošajiem īrniekiem šķīrušies pavisam nesen, norāda "Rent In Riga".

Pilns apskats šeit.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Paaudzes krāj atšķirīgi

Pēdējos gados Baltijas valstīs privātpersonu veiktie investīciju apjomi ir auguši gan ieguldītāju skaita, gan iemaksāto apjomu ziņā. Investīciju jomā paaudžu izvēlēs gan pastāv būtiskas atšķirības.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses