Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

"Rent In Riga": lielākais nomas maksas kritums - tirdzniecības segmentā

Ziemas sezonā komercplatību nomas maksa turpināja samazināties, bet piedāvājums - palielinājās. Vislielākais nomas maksas kritums vērojams tirdzniecības telpu segmentā ar labu gājēju plūsmu - vidējā nomas maksa ir par nepilniem 27% zemāka nekā iepriekšējā sezonā, tāpat liels kritums arī A un B klases biroju telpām - 20%, liecina īres un nomas operatora Rent In Riga apskats.

Pēc uzņēmuma datiem, ziemas sezonā darījumu skaits nomas tirgū audzis par 22%, salīdzinot ar 2008.gada rudeni. "Salīdzinājumā ar gada nogali, kad komercplatību nomas tirgū bija vērojams pieklusums, ziemas sezonā tirgus aktivitāte ir ievērojami pieaugusi," komentē Rent In Riga speciālists Jānis Lipša.

Uzņēmuma pārstāvis secina, ka daudzi uzņēmumi darbinieku skaita vai uzņēmējdarbības samazināšanas dēļ meklē mazākas un piemērotākas telpas, ir arī tādi, kas pašreizējo situāciju nomas tirgū izmanto, lai atrastu finansiāli izdevīgāku nomas piedāvājumu. Mazāk, tomēr daži uzņēmumi izmanto konkurentu vājās pozīcijas un paplašina uzņēmējdarbību, piemeklējot piemērotas telpas.

Rent In Riga eksperti uzskata, ka līdz ar jauno projektu pabeigšanu un, palielinoties nomnieku atbrīvoto telpu skaitam, pavasarī piedāvājums turpinās pieaugt, līdz ar ko komercplatību nomas tirgus kļūs arvien pievilcīgāks tiem, kam padomā telpu nomaiņa. Īpaši pieprasītas būs nelielas un vidēji lielas tirdzniecības un biroju telpas ar samērīgu nomas maksu, uzskata uzņēmuma pārstāvji.

Pilns apskats šeit.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses