Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

Rīgas domes departaments ierosina līdz 2014.gadam Daugavā izbūvēt pretplūdu slūžas

Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments (PAD) ierosina līdz 2014.gadam Daugavā izbūvēt pretplūdu slūžas, liecina departamenta Rīgas domei iesniegtie dokumenti.

PAD iecere paredz izbūvēt divas slūžas Daugavā Vcmīlgrāvja un Jaunmīlgrāvja rajonā, uzbūvēt polderi Spilves pļavu rajonā, kā arī rīkot citus pasākumus aizsardzībai pret plūdiem Vecdaugavas teritorijā, kā arī Mangaļsalā un Bolderājā. Projekta iespējamā realizācijas summa varētu būs aptuveni 300 tūkstoši latu.

Materiālos teikts, ka projekts vēl ir idejas stadijā, taču nepieciešamo pasākumu pamatošanai paredzēts izstrādāt "Rīgas pilsētas meliorācijas sistēmu attīstības koncepciju", kurā plāno noteikt pretplūdu aizsardzībai nepieciešamo objektu precīzu izvietojumu, būvju un ierīču, kā arī dambju, slūžu un sūkņu staciju daudzumu. Koncepcijā iecerēts arī novērtēt būvju un būvdarbu izmaksas.

Plānots, ka projektu varētu realizēt trijos posmos, no kuriem pirmo - tehniskā projekta izstrādi - varētu sākt jau nākamgad. Iecerēts, ka visu projektu varētu īstenot līdz 2014.gadam.

Par šo meliorācijas sistēmas attīstības koncepciju jau ir izsludināts konkurss, kura uzvarētājam būs jāizpēta pašreizējā situācija, jāveic meliorācijas tīkla inventarizācija, jāizstrādā pamatojums vairāku teritoriju nosusināšanai un jānosaka to nosusināšanas paņēmieni. Koncepcijas autoriem būs jāizstrādā arī galveno meliorācijas sistēmu attīstības shēmas, jānosaka applūstošās teritorijas un pašteces ceļā nenosusināmās platības, kā arī jāveic ekonomiskie aprēķini un jānosaka meliorācijas būvju izveides secība.

Iepriekš Pilsētas attīstības departamenta Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Marija Ābeltiņa aģentūrai BNS pavēstīja, ka pašlaik spēkā esošā meliorācijas sistēmu attīstības koncepcija apstiprināta pirms sešiem gadiem, taču pašlaik jāveido jaunas zemes nosusināšanas sistēmas, kā pārplānot un pārkārtot jau izmantoto meliorācijas sistēmu.

Departamenta pārstāve klāstīja, ka teritoriju nosusināšanai laika gaitā pilsētā ir izveidotas vairākas nosusināšanas sistēmas - pilnsistēmas kanalizācijas kolektori, lietus ūdens kanalizācijas kolektori un grāvju un caurteku sistēmas. Šie objekti ir jāatjauno.

Pašlaik Rīgā ir 76 applūstošās vietas, kuras jāpasargā no applūšanas.

Pretplūdu slūžu izbūve ir viens no projektiem, kas iekļauts nākamgad plānoto pilsētas attīstības nozares projektu sarakstā, kuru trešdien atbalstīja Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja. 2008.gada Projektu ideju grāmatā ir iekļauts 51 projekts, kas saistīts ar pilsētas un teritorijas attīstību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses