Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

Šā gada pirmajā pusgadā sarucis lielo nekustamo īpašumu darījumu skaits Rīgas rajonā

Lielo nekustamā īpašuma darījumu skaits Rīgas rajonā šogad ir samazinājies turpat uz pusi - pērnā gada otrajā pusē 0,5 miljonus latu pārsniedza summas vismaz 45 darījumos, bet šā gada pirmajā pusē - tikai 26, liecina piektdien laikrakstā "Dienas Bizness" publicētais "Baltic Screen" pētījums.

Pētījuma autori norāda - vēl pirms pusgada nekustamo īpašumu jomas eksperti pārliecināti apgalvoja, ka projektu attīstītāji sākuši novērtēt nekustamā īpašuma attīstības potenciālus arī ārpus Rīgas centra, līdz ar ko prognozējama arvien aktīvāka skatīšanās reģionu virzienā. Tomēr šī skatīšanās izrādījusies diezgan neliela.

Laikrakstā informēts, ka virkne pazīstamu attīstītāju iespaidīgas zemes platības Jelgavā, Ādažos, Carnikavā, Salaspilī, Ķekavā, Baložos, Ogrē, Ikšķilē gan no to denacionalizētājiem, gan atsevišķos gadījumos arī pārpircējiem iegādājušies jau iepriekšējos pāris gados. Savukārt jauna attīstītāju masa vietā nav nākusi - pārspīlētas izrādījušās bažas par lietuviešiem un igauņiem, kas izpirkšot visas perspektīvās teritorijas.

Turklāt visu pirmo pusgadu lielāks pieprasījums bijis pēc Pierīgas zemesgabaliem ar jau saskaņotiem projektiem; savukārt Pierīgas zemnieku saimniecību un denacionalizētāju, no kuriem lielas platības būtu iespējams iegādāties salīdzinoši lēti, faktiski vairs nav palicis, atzīmē pētījuma autori.

Viņi piebilst, ka vēl viena vērā ņemama tendence ir tā pati, kas vērojama arī Rīgā un Jūrmalā, - aizvien lielāka daļa darījumu notiek, neizmantojot banku hipotekāros kredītlīdzekļus, tā vietā pircēji izmanto pašu līdzekļus vai arī citus finanšu avotus.

"Baltic Screen" apkopotie dati liecina, ka lielākais nekustamā īpašums darījums šā gada pirmajā pusē Rīgas rajonā bija 2,15 miljonu latu apjomā - par šādu summu 3,4 hektārus zemes Mārupes pagasta "Bākās 1" privātpersona Uģis Kaucis pārdevis uzņēmumam "ADG Shipmanagement".

Otrajā lielākajā darījumā summa bija 1,94 miljoni latu - tajā "Ķeizarsils" (īpašnieki ir Kristīne un Kaspars Brunovski) pārdeva 7,8 hektārus zemes ar vairākām ēkām Salaspilī, Gaismas ielā, kuras iegādājās "Barbali" (cik noprotams, investīciju grupai "New Century Holdings" tuva kompānija), bet trešajā - 1,49 miljoni latu - par šādu summu Vācijas veikalu tīkla "Lidl" Latvijas meitaskompānija "Lidl Latvija" pārdeva 17,72 hektārus lielu zemesgabalu Olaines pagasta "Šarlotēs" Lietuvas kompānijas "Girteka" meitasuzņēmumam "Olaines Logistics Parks", sacīts pētījumā.

Viens miljons latu šā gada pirmajā pusē sasniegts vēl sešos nekustamo īpašumu darījumos Rīgas rajonā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses