Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

"Saint-Gobain" atlicis jaunās ģipškartona ražošanas rūpnīcas celtniecību Mālpilī

Francijas kompānija "Saint-Gobain" jaunās ģipškartona ražošanas rūpnīcas celtniecību Mālpilī atlikusi, līdz sakārtosies Latvijas būvniecības tirgus, pastāstīja uzņēmuma projektu vadītājs Roberts Bombins.

Jaunās ražotnes projekts ir sagatavots tik tālu, lai saņemtu būvatļauju, informēja Bombins, piebilstot, ka arī Mālpils pašvaldība veic darbus, lai veicinātu šīs ražotnes celtniecību.

Uzņēmuma projektu vadītājs atzina - ja projekta izpilde būtu sākusies šā gada pavasarī, realizācijas izmaksas noteikti būtu lielākas, nekā bija iecerēts iepriekš.

Jau ziņots, ka uzņēmums plānoja ieguldīt 60 miljonus eiro (42,2 miljonus latu) ģipškartona ražošanas rūpnīcas celtniecība Mālpilī. Rūpnīcas celtniecību bija paredzēts sākt 2008.gada pirmajā pusē un bija iecerēts pabeigt pēc gada. Savukārt jaunās rūpnīcas ražošanas jaudas bija plānotas atkarībā no pieprasījuma pēc saražotās produkcijas. Bija plānots, ka jaunajā ražotnē strādās no 100 līdz 150 darbiniekiem.

Izskanējusi arī informācija, ka "Saint-Gobain" apsver iespēju atteikties no plāna investēt siltumizolācijas materiālu ražotnes būvniecībā Latvijā. Francijas nedēļas biznesa izdevums "La Lettre de l 'Expansion" iepriekš vēstīja, ka "Saint-Gobain" varētu atteikties no ieceres būvēt rūpnīcu teritorijā uz Ogres un Ikšķiles novadu robežas, ko bija plānots sākt šovasar, saistībā ar vietējo iedzīvotāju protestiem pret šādu celtniecību, kas, viņuprāt, var nodarīt kaitējumu videi.

Ogres un Ikšķiles iedzīvotāji iestājas pret "Isover" minerālvates siltumizolācijas materiālu ražotnes celtniecību teritorijā uz Ogres un Ikšķiles novadu robežas, kuru "Saint-Gobain" plānoja sākt šovasar.

Jaunajā ražotnē siltumizolācijas materiālu ražošanu bija paredzēts sākt 2009.gada rudenī, izmantojot utilizētos un otrreizējai pārstrādei paredzētos stikla izstrādājumus, kā arī kvarca smiltis. Ražotne piedāvātu aptuveni 250 jaunu darba vietu. Saražoto produkciju "Saint-Gobain Celtniecības produkti" bija iecerējuši realizēt Baltijas valstīs, Krievijā un Baltkrievijā.

Saint-Gobain" no 2007. līdz 2011.gadam rūpnīcu būvniecībā Latvijā iepriekš plānoja ieguldīt aptuveni 145 miljonus eiro (101,9 miljonus latu). Izvēle investēt Latvijā tika skaidrota ar valsts ģeogrāfisko izvietojumu, kas paver plašas eksporta iespējas, labiem ekonomiskās izaugsmes rādītājiem un valsts atbalstu ražošanas attīstībai, iepriekš paskaidroja kompānijas pārstāvji.

Latvijā "Saint-Gobain" ir pārstāvēts kopš 1993.gada. Vietējā tirgū pazīstamākie ražotāja produkti ir "GYPROC" ģipša materiāli un "Isover" siltumizolācijas materiāli.

"Saint-Gobain Celtniecības produkti" pašlaik nodarbojas ar siltuma un skaņas izolācijas materiālu, akustisko griestu sistēmu, kā arī tehnoloģisko iekārtu un inženierkomunikāciju siltuma un skaņas izolācijas materiālu tirdzniecību.

"Saint-Gobain Celtniecības produkti" pērn strādāja ar apmēram 12 miljonu latu apgrozījumu, kas salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu pieauga par 66,5%. Uzņēmuma īpašnieks ir Somijā reģistrēts uzņēmums "Isover OY".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Paaudzes krāj atšķirīgi

Pēdējos gados Baltijas valstīs privātpersonu veiktie investīciju apjomi ir auguši gan ieguldītāju skaita, gan iemaksāto apjomu ziņā. Investīciju jomā paaudžu izvēlēs gan pastāv būtiskas atšķirības.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses