Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Saskata potenciālu Latvijas nekustamā īpašuma tirgošanā Krievijas pircējiem

Krievijas pircējus interesē dzīvokļi Rīgā vai Jūrmalā, arī cenas ir pievilcīgas, taču viņi nezina, kas te pērkams, Dienai atzīst Nekustamo īpašumu attīstītāju asociācijas vadītājs Uģis Stīpnieks. Viņa pieredze ar īpašumu pārdošanu ārvalstīs rāda, ka informācijas trūkums ir galvenais šķērslis Latvijas mājokļu noietam NVS valstīs, kuru iemītnieki novērtē Baltijas komfortablo dzīvesveidu.

Pirmā bezdelīga, kas ar reklāmas kampaņu septembrī mēģinās iekarot Krieviju, ir SIA BaltHaus. Mārketinga direktors Sergejs Volvenkins stāsta, ka kopš jūlija programmas BH Client RU datubāzē reģistrēti 200 pārdodami īpašumi. Programmas mērķis ir "izveidot tiltu ar pircējiem Krievijā", trīs mēnešus reklamējot pārdodamos Rīgas un Jūrmalas mājokļus Maskavas un Sanktpēterburgas medijos. Potenciālo pircēju skaits, kas iepazīsies ar šiem ziņojumiem, būšot 285 000.

SIA Ober Haus nekustamā īpašuma speciālists Aleksandrs Sviridovs vērtē, ka mājokļus Latvijā agrāk vairāk pirka Ziemeļvalstu, Lielbritānijas, Īrijas klienti, bet šogad interese pieaug ne vien no Krievijas, bet arī Uzbekistānas un Kazahstānas. "Šie pircēji meklē brīvdienu mājas par 200 000 līdz 2 miljoniem eiro. Latvijas pluss ir Eiropas komforts savienojumā ar plaši izplatīto krievu valodu un pazīstamu kultūru," uzskata eksperts, gan nepieļaujot, ka šie pircēji glābs Latvijas tirgu no recesijas.

SIA InReal dati rāda, ka interese no Krievijas sarūk, jo šie klienti īpašumus Latvijā biežāk pirka investīcijām. Kā stāsta dzīvojamā fonda vadītājs Aleksejs Šveics, krievi izvēlas mājas ciematos — Mārupē, Piņķos, un būtisks noteikums ir cienījami un pat prominenti kaimiņi. No rietumu klientiem viņus atšķirot tas, ka kredīti pirkšanai tiek izmantoti reti.

***

Austrumniekiem Latvija pievilcīga

Uģis Stīpnieks, Nekustamo īpašumu attīstītāju asociācijas vadītājs

Latvijas attīstītāji un būvnieki māk uzcelt, bet problēmas ir ar pārdošanu ārvalstīs, tāpēc reklāmu Krievijā vērtēju pozitīvi. Dubaijas un Kataras īpašumus tirgo visā pasaulē, kāpēc Latvija nevar līdzīgi? Latvijas īpašumu pircēju struktūra pārorientējas uz austrumiem, arī Kazahstānu, Baltkrieviju, mazāk Ukrainu, lai gan pietiktu jau ar Krieviju.

Vija Gailīte, Latio dzīvokļu un savrupmāju tirdzniecības nodaļas vadītāja

Ir Krievijas klienti, kas reizi gadā nopērk māju Mežaparkā, Baltezerā vai Jūrmalā, dzīvokli Jūrmalā, Rīgas centrā vai Vecrīgā. Prasības — ekskluzīvs rajons, augsta kvalitāte, labs plānojums, apsargāta teritorija, labi kaimiņi. Cenas, par kādām viņi pērk, Latvijas tirgum ir augstas — miljons un vairāk. Daudzi dzīvokļus izīrē paziņām vai biznesa partneriem.

Moše Ritblats, Capitolia Group direktors

Esam izjutuši lielāku interesi par dzīvokļiem no Krievijas un citu NVS valstu klientiem Jūrmalas projektā Sundays. Daudzi novērtē mūsu servisu, jo nedzīvos šeit pastāvīgi, bet prombūtnē dzīvokļi jāpieskata. Neliela daļa dzīvokļus iegādājas kā investīciju un plāno izīrēt. Jūrmalā svarīgs faktors ir ēkas tuvums jūrai. Krievijas klienti pielīdzina cenas Maskavai un Sanktpēterburgai, tāpēc tās ir konkurētspējīgas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Paaudzes krāj atšķirīgi

Pēdējos gados Baltijas valstīs privātpersonu veiktie investīciju apjomi ir auguši gan ieguldītāju skaita, gan iemaksāto apjomu ziņā. Investīciju jomā paaudžu izvēlēs gan pastāv būtiskas atšķirības.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses