Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Savins: kad būs nākamais augšupejas vilnis, tas būs ļoti straujš

Kad būs nākamais augšupejas vilnis, tas būs ļoti straujš, šādu viedokli, raugoties nākotnē, pirmdien publicētā intervijā žurnālā Lietišķā Diena pauž nekustamā īpašuma kompānijas Arco vadītājs Viktors Savins. Viņš skaidro: visi, kas baidās, būs nocietušies, un tie uzreiz gribēs visu jaunu.

"Tagad vienā dienā cilvēki pēkšņi atsakās no jebkurām ekstrām. Daļēji tad, kad viņi zaudējuši darbu un finansiāli to vairs nevar atļauties, lielā daļā emocionāli - tāpēc, ka visi tā dara," spriež uzņēmuma vadītājs.

V.Savuns uzskata, ka patlaban uzsākt kādu biznesu ir pilnīgi bezjēdzīgi, jo cilvēki netērē naudu, taču vienubrīd "cilvēkam tas televizors kļūs vecs, tā gulta kļūs veca, tas dzīvoklis sāks drupt no viena stūra". Kaut kādā brīdī cilvēkam tas radīs diskomfortu, un viņš domās, kā atkal tērēt to, kas viņam ir iekrāts, uzskata Arco pārstāvis.

Viņa vadītais uzņēmums patlaban meklējot iespējas un gaidot brīdi, kad "varēs aiziet uz banku, paņemt māju par vienu latu un vēl paprasīt naudu tās rekonstrukcijai". Runa esot par jebkādu veidojamu īpašumu - privātmāju, dzīvokļu māju, zemi, uz kuras būvēt.

"Tā mēs sākām 1998.gadā ar pirmo projektu Vidus ielā. Mēs aizgājām uz banku, parakstījām papīrus un sākām būvniecību. Bez neviena santīma pie dvēseles. Ar attieksmi, ar entuziasmu, ar labu plānu. To mēs gaidām, un tagad atkal ir tāds brīdis, jo bankai nebūs izdevīgi turēt ntās mājas, dzīvokļus, zemesgabalus, maksāt nodokļus, apsaimniekošanas izmaksas. Tas radīs bankām vēl lielākus zaudējumus. Tāpēc bankām vienīgais, kas būs jāatrod, būs tādi dullīši kā mēs, kas uzņemsies saistības un pienākumu to paveikt, atradīs vēl vairākus tādus pašus dullos, kas būs gatavi uzlabot savus dzīves apstākļus," uzskata V.Savins.

Lūgts izteikt prognozes par nekustamā īpašuma un būvniecības tirgu Latvijā, viņš pauž viedokli, ka nākamais vilnis būs pēc trim, četriem gadiem, kad tagadējie padsmitnieki sāks ņemt kredītus, jo gribēs savas mājas.

Uzņēmums patlaban strādājot pēc principa "pārdot par to cenu, par kuru pērk, bet pārdot" un neturot tukšus dzīvokļus. "Mums ir intelekta nākamā stadija no piecām, noliegumam un niknumam jau esam pāri. Mēs esam pieņēmuši jauno situāciju un arī nedaudz par vēlu, vajadzēja vēl ātrāk. Tas attiecas uz katru indivīdu, kas dzīvo katrā šīs pilsētas ieliņā, - jo ātrāk viņš pieņems šo situāciju, jo labāk būs. Jo ātrāk viņš pieņems to, ka viņam jāstrādā par savu algu, jo labāk būs. Kamēr viņš spītēsies - es šitādu darbu nedarīšu, par tādu naudu es nestrādāšu, - tikmēr būs slikti," savu viedokli intervijā klāsta V.Savins.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZINI VAIRĀK

Visu interviju lasiet šonedēļ žurnālā Lietišķā Diena!

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses