Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Skrundas pilsētiņu par 170 000 latu vēlas pirkt Krievijas iedzīvotājam piederošs uzņēmums

Izsolē, kuras objekts bija valsts nekustamais īpašums Mežaine jeb bijusī Skrundas radiolokācijas stacijas militārā pilsētiņa Raņķu pagastā, uzvarējusi Latvijā reģistrēta kompānija, kas gatava par īpašumu maksāt 170 000 latu. Šis uzņēmums ir SIA Iniciatīva Europa, un, pēc Lursoft datiem, kompānija dibināta pirms mēneša, bet tās vienīgais īpašnieks ir Krievijas apgabalā Samarā dzīvojošais Sergejs Rižkovs, vēsta portāls Db.

lv.

Uzņēmuma valdes loceklis Vadims Hlebņikovs Nozare.lv pagaidām nav atklājis, kā šis īpašums tiks izmantots, taču uzņēmumam jau esot iestrādnes par tā izmantošanu.

Privatizācijas aģentūras sabiedrisko attiecību speciāliste Anete Frīdenšteina–Brīdiņa informē, ka izsoles īpašuma sākumcena bija 160 000 latu, bet izsoles solis – 10 000 latu. Papildus izsoles cenai pircējam būs jāsamaksā arī vairāk nekā 50 000 latu, lai atlīdzinātu aģentūras izdevums par īpašuma apsaimniekošanu un apsardzi.

Izsolē piedalījās divi potenciālie pretendenti. PA pārstāve gan atzīst, ka tika cerēts sagaidīt lielāku interesi par izsoli, jo informācija par to izskanēja ļoti plaši. Izsoles rezultāts tiks apstiprināts nedēļas laikā.

Objekts sastāv no četriem zemesgabaliem ar kopējo platību 45,1 hektārs un 70 ēkām un būvēm - to skaitā desmit dzīvojamās ēkas, viesnīca, klubs, bērnudārzs, noliktavas, siltumnīcas, kazarmas, garāžas, darbnīcas u.c.

Arī šī gada februārī rīkotajā Skrundas pilsētiņas izsolē uzvarēja Samarā dzīvojošam pilsonim piederošs uzņēmums Aļeksejevskoje–Serviss, kas īpašumu bija gatavs pirkt par 1,55 miljoniem latu. Tomēr šis uzņēmums noteiktajā termiņā neveica maksājumu un arī otrais pretendents - Azerbaidžānas pilsonis Magomeds Gurbanovs no iespējas iegādāties Skrundas pilsētiņu atteicās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses