Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Slēgti visi būvmateriālu veikali "Tapeks"; uzņēmums pieteiks maksātnespēju

Pagājušajā nedēļā slēgti visi būvmateriālu tirgotājam "Tapro" piederošie "Tapeks" veikali, un no darba tiek atlaisti 500-600 darbinieku, informēja "Tapeks" sabiedrisko attiecību konsultants Gints Feders.

Viņš arī sacīja, ka "Tapeks" pieteiks maksātnespēju un tas saistīts ar tiesas lēmumu noraidīt tiesiskās aizsardzības procesu.

Pēc Federa teiktā, par pasākumu plānu tiesiskajai aizsardzībai spēja vienoties vien puse no kreditoriem, bet, pēc likuma, tam bija nepieciešamas divas trešdaļas.

Feders informēja, ka ar maksātnespējas pieteikumu tiesā vērsīsies arī "Tapeks" meitasuzņēmumi "Aile" un "Shop Service". Pēc publiski pieejamās informācijas, "Ailes" maksātnespējas pieteikumu tiesa jau saņēmusi un 19.februārī pieņēmusi izskatīšanai, taču "Shop Service" pieteikums vēl nav saņemts.

Jau vēstīts, ka Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa 6.februārī noraidīja "Tapeks" pieteikumu par tiesiskās aizsardzības procesu. Uzņēmums nespēja pagarināt kredītlīniju un apturēja visu veikalu darbību. Vēlāk pieci no 18 veikaliem darbu atsāka. Tiesiskās aizsardzības process paredz izstrādāt stingru plānu, pēc kura darbojoties uzņēmums tuvākajā laikā var atjaunot darbību.

"Tapeks" 2007.gadā strādāja ar 87,56 miljonu latu apgrozījumu, kas ir par 60% vairāk nekā 2006.gadā, un 615 tūkstošus latu lieliem zaudējumiem pretēji nepilnu miljonu latu lielai peļņai gadu iepriekš. Uzņēmums bija viens no lielākajiem būvmateriālu tirgotājiem Latvijā.

"Tapeks" pēdējā laikā samazināja valdes locekļu skaitu un patlaban kompānijas valdē strādā tikai Vilnis Priedītis. "Lursoft" informācija liecina, ka "Tapeks" dibināts 1995.gadā un tā pamatkapitāls ir 900 000 latu. "Tapeks" pieder Vilnim Priedītim un Intam Jansonam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses